Connect with us

ECONOMIE

O nouă anvelopă Pirelli de iarnă: Cinturato Winter 2

Publicat

în

Pirelli lansează noul Cinturato Winter 2: o anvelopă de iarnă pentru mașini de dimensiuni medii și CUV-uri.

Debutul acesteia vine cu câteva noi tehnologii importante pionierate de compania italiană, cum ar fi canelurile de pe modelul benzii de rulare care se extind de-a lungul vieții anvelopei, captând mai multă zăpadă pentru a oferi mai multă aderență. Disponibil la lansare în 36 de dimensiuni, de la 16 la 20 inch, Cinturato Winter 2 permite controlul suplimentar în condiții de zăpadă și umezeală, și îi oferă șoferului un confort sporit pe timpul sezonului rece. Cinturato Winter 2 aduce pe piață o performanță de top pe toate tipurile de vreme din sezonul de iarnă, după cum a demonstrat renumitul organism german de testare, TÜV SÜD, care a acordat noii anvelope Pirelli Marca de Performanță(1).

MAI MULTĂ SIGURANȚĂ ÎN TIMP DATORITĂ CANELURILOR EXTESIBILE ALE ANVELOPEI


Cea mai nouă anvelopă Pirelli vine cu caneluri inovatoare extensibile, care sporesc siguranța pe toate tipurile de condiții de conducere din sezonul de iarnă, de la zăpadă la ploaie, precum și pe suprafețe alunecoase și uscate. Datorită structurii 3D a anvelopei, aceste caneluri devin de fapt mai lungi pe măsură ce cauciucul se uzează, trecând de la forma liniară inițială la una în zig-zag. Acest lucru le mărește suprafața generală și eficiența, oferindu-i anvelopei Cinturato Winter 2 performanță suplimentară în condiții de zăpadă, umiditate și uscat. Drept urmare, Cinturato Winter 2 se bucură de o viață utilă mai lungă decât predecesorul său. În total, există în jur de 43 de metri de caneluri care îmbunătățesc aderența pe suprafețele înzăpezite, cu o creștere cu 30% a rezistenței pe zăpadă, în comparație cu Sottozero 3.

CITEȘTE ȘI: RAR dezminte: Anvelopele all season POT fi utilizate pe zăpadă

MAI MULȚI KILOMETRI CU UN NOU COMPUS


Noul Cinturato Winter 2 are o durată de viață mai lungă în comparație cu generația anterioară de anvelope de iarnă Pirelli datorită unui nou compus, model al benzii de rulare și structură, care prelungesc performanța anvelopei de-a lungul vieții sale. Compusul inovator Cinturato Winter 2 a fost dezvoltat folosind un sistem inovator de polimeri lichizi care pot îmbunătăți performanța în condiții de umezeală și zăpadă, în urma unui proces brevetat de Pirelli, derivat din experiența extinsă a companiei în motorsport. Acest proces maximizează uniformitatea componentelor din interiorul compusului, sporind performanța anvelopei pentru mai mult timp pe suprafețe înzăpezite sau umede.

 LINIȘTE ȘI RESPECT PENTRU MEDIU

O atenție deosebită a fost acordată sustenabilității mediului, pentru a contribui la reducerea consumului de combustibil și a emisiilor nocive. Rezistența la rulare a scăzut la Cinturato Winter 2 în comparație cu predecesorul său, care a fost clasificat în principal în categoria B și C pe eticheta UE pentru anvelope. Pentru a îmbunătăți confortul la volan, zgomotul produs de Cinturato Winter 2 este redus la nivel minim datorită designului specific al modelului benzii de rulare, cu consecințe benefice pentru mediul înconjurător. Această îmbunătățire plasează noua anvelopă în categoriile A și B pe eticheta UE pentru anvelope.

DEZVOLTAT PRIN SIMULARE VIRTUALĂ

Proiectarea specifică a modelului benzii de rulare a fost realizată printr-un proces de dezvoltare virtuală care vizează optimizarea presiunii asupra patch-ului de contact. Acest lucru a început cu proiectarea canelurilor pentru a garanta expulzarea eficientă a apei – care permit controlul mașinii chiar și în situații de acvaplanare – și a continuat cu definirea și amplasarea canelurilor pentru a asigura o aderență maximă pe zăpadă.

TEHNOLOGIA SEAL INSIDE – FĂRĂ GRIJI CHIAR ȘI CU O PERFORARE

 Cinturato Winter 2 este disponibil în unele dimensiuni cu tehnologia de ultimă oră Seal Inside de la Pirelli, pentru a oferi conducătorilor auto și mai multă siguranță. Acest lucru permite șoferilor să circule chiar și în cazul unei perforări de până la patru milimetri. Tehnologia funcționează datorită unei spume speciale aflată în interiorul anvelopei, care se mulează instantaneu pe orice obiect străin care perforează anvelopa, prevenind astfel pierderea presiunii aerului. Odată ce obiectul este îndepărtat, spuma se extinde pentru a acoperi mai mult din spațiu.

CITEȘTE ȘI: Un şofer din Slatina şi-a recuperat permisul în instanţă după ce a demonstrat că radarul poliţiştilor înregistrase altă maşină circulând peste viteza legală

ANVELOPELE ELECT: MAXIMIZAREA AUTONOMIEI MAȘINILOR ELECTRICE ȘI CU PLUG-IN HIBRID

Vehiculele electrice și hibride plug-in au acum la dispoziție anvelopele Cinturato Winter 2 marcate cu Elect, disponibile în dimensiunile selectate. Acestea utilizează o combinație de tehnologii cu un compus, structură și model al benzii de rulare care garantează o rezistență la rulare mai mică pentru a maximiza autonomia fiecărei mașini. În același timp, anvelopele produc mai puțin zgomot pentru un confort sporit la interior și au o aderență imediată pentru a valorifica puterea masivă și cuplul redus al mașinilor electrice.

PIRELLI ÎȘI REÎNNOIEȘTE GAMA DE IARNĂ

Noul Cinturato Winter 2 înlocuiește anvelopele de primă generație Cinturato Winter – cu dimensiuni cuprinse între 16 și 18 inch – precum și piața de schimb Sottozero 3, care completează P Zero Winter: anvelopa de iarnă Pirelli pentru mașini mai puternice cu dimensiuni mai mari de 18 inch, introdusă iarna trecută. Cinturato Winter 2 încheie reînnoirea completă a familiei Cinturato a Pirelli, după prezentarea celei mai noi anvelope de vară Cinturato P7 din 2020 și a noului Cinturato All Season SF2 la începutul acestui an.

CITEȘTE ȘI: Cinci mașini electrice pentru polițiștii locali din Craiova. Se vor folosi în parcuri și zonele pietonale

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Întâlnire la Craiova între reprezentanții HoReCa și mai mulți miniștri. „Este prioritară relansarea mediului de afaceri autohton”

Publicat

în

Reprezentanții Federației Patronale a Industriei Ospitalității (FIO) anunță că în data de 7 decembrie va avea loc, la Craiova, o întâlnire între cei din HoReCa și mai mulți miniștri.

Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri, la Craiova vor ajunge, Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Florin Spătaru, ministrul Economiei, Daniel Cadariu, ministrul IMM-urilor și Turismului, iar Ministerul Sănătății vafi reprezentat de către Levente Vass, secretar de stat.

„Federația a invitat la  întâlnire și reprezentanții noului Guvern al României pentru a discuta viitoarele măsuri de sprijin pentru acest sector puternic afectat de pandemia de coronavirus și de deciziile uneori haotice ale autorităților în acest context”, se arată în comunicatul de presă.


Reprezentanții FIO spun că este important ca printr-o colaborare cu autoritățile să fie găsită o soluție în vederea relansării mediului de afaceri.

„Avem încredere în găsirea unui dialog real între antreprenori și noul cabinet, în prioritizarea relansării mediului de afaceri autohton, în găsirea de soluții pentru a trece peste această pandemie care a afectat în mod excepțional industria ospitalității și turismul românesc. Aș vrea în acest sens să le mulțumesc Doamnei Primar Lia Olguța Vasilescu și Primăriei Craiova, pentru sprijinul acordat organizării acestui eveniment, dar și miniștrilor care au răspuns pozitiv invitației noastre” amenționat Corina Macri, președintele Federației.

CITEȘTE ȘI: A crescut numărul firmelor radiate, în primele 10 luni ale acestui an


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

A crescut numărul firmelor radiate, în primele 10 luni ale acestui an

Publicat

în

Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu peste 28% în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 52.767 radieri, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

În perioada ianuarie – octombrie 2020 au fost consemnate 41.119 radieri, scrie Agerpres.


Cele mai multe radieri în primele zece luni ale acestui an au fost înregistrate în municipiul Bucureşti – 8.608 (plus 29,4% faţă de ianuarie-octombrie 2020) şi în judeţele Timiş – 2.396 (plus 33,71%), Constanţa – 2.330 (plus 28,16%) şi Cluj – 2.250 (plus 17,99%).

La polul opus, cele mai puţine radieri au fost consemnate în judeţele Ialomiţa – 413 (în creştere cu 46,45% faţă de primele zece luni ale anului trecut), Covasna – 441 (plus 52,60%) şi Călăraşi – 457 (plus 36,01%).

Creşterile cele mai semnificative ale numărului de radieri s-au înregistrat în judeţele Alba (plus 68,71%), Vrancea (plus 57,56%), Covasna (plus 52,6%), Ialomiţa (plus 46,45%) şi Dâmboviţa (plus 45,54%). În perioada analizată nu au fost consemnate scăderi în ceea ce priveşte numărul firmelor radiate.


Pe domenii de activitate, numărul cel mai mare de radieri a fost înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 14.611 (plus 31,15% raportat la ianuarie-octombrie 2020), construcţii – 4.888 (plus 27,42%), activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 4.427 (plus 26,27%) şi industria prelucrătoare – 4.253 (plus 26,84%).

În octombrie 2021, au fost consemnate 5.676 radieri de firme, cele mai multe în Bucureşti (998) şi în judeţele Constanţa (275), Cluj (232) şi Timiş (212) şi Ilfov (211).

CITEȘTE ȘI: Programele Rabla se suspendă. Ministrul Mediului anunță că vor avea loc câteva modificări

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Mai puţină birocraţie pentru atragerea de fonduri europene. Lege care vizează organizarea Agenţiilor de Dezvoltare Regională

Publicat

în

Agenția pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, a devenit Autoritate de Management pentru POR 𝐒𝐮𝐝-𝐕𝐞𝐬𝐭 𝐎𝐥𝐭𝐞𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟏-𝟐𝟎𝟐𝟕.

Potrivit unui comunicat remis de ADR, vineri, 26 noiembrie 2021, președintele României a emis Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2020 privind unele măsuri pentru asigurarea eficientizării procesului decizional al fondurilor externe nerambursabile destinate dezvoltării regionale în România

Pentru beneficiarii din regiunea de dezvoltare Sud – Vest Oltenia efectul va fi reducerea birocrației în ceea ce privește elaborarea ghidurilor de finanțare și ajustarea acestora la situația concretă a regiunii, precum și simplificarea proceselor de evaluare, selecție și contractare a viitoarelor proiecte ce vor solicita fonduri europene.


Alături de ADR Sud – Vest Oltenia și celelalte șapte Agenții pentru Dezvoltare Regională din țară au deveni autorități de management.

CITEŞTE ŞI: Câți bani va primi România din PNRR până la sfârșitul acestui an

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.