AcasăECONOMIEO familie a primit o factură enormă de la noul furnizor de...

O familie a primit o factură enormă de la noul furnizor de energie și o ,,taxă de despărțire” de la cel vechi

spot_img

O familie din Alba Iulia și-a schimbat furnizorul de energie electrică și a primit o factură de 6.633 de lei, exprimată în MWh.

- Publicitate -

Mai mult, la câteva luni după ce a ales noua companie, familia a fost înștiințată că tarifele se modifică, iar prețul va crește semnificativ.

Și ca totul să fie și mai clar, vechiul furnizor i-a trimis o factură de aproape 100 de lei pentru o singură zi, ca o ”taxă de despărțire”, potrivit Alba24.


Un alt cetățean din Alba Iulia a decis să țină cont de precizările autorităților legate de piața concurențială de energie. Așa a ajuns să se mute de la RDS-RCS, la firma Restart Energy One SA.

Explicația pe care a primit-o este aceea că ar fi o problemă cu indexul contorului, preluat de la fostul furnizorul precedent.

Doar că explicația nu stă în picioare. Prima factură pe care a primit-o clientul din Alba Iulia este corectă: însumează 55,95 de lei, ceea ce înseamnă că indexul a fost preluat corect.


Problema a apărut la factura ulterioară, iar omul spune că nu i-a fost luată în calcul auto-citirea.

Așa s-a ajuns la suma de 6.633 de lei, bani pe care omul este decis să nu îi plătească.

La consumul mediu al familiei, suma respectivă reprezintă ceea ce ar consuma în total într-o perioadă de 2,7 ani.

Cetățeanul din Alba Iulia a povestit pentru Alba24.ro și cum a fost despărțirea de vechiul operator, RDS RCS.

După ce a plătit la zi, compania i-a mai emis o factură pe suma de 98 de lei.

Este vorba despre o adevărată ”taxă de despărțire”.

Asta pentru că omul a plătit 138, 03 lei, ultima factură, pentru perioada 1 iunie – 19 iunie.

În aceste condiții, compania i-a mai transmis o factură pentru perioada 19 iunie – 19 iunie (da, o singură zi), în sumă de 98,68 de lei, fără nici o explicație.

Omul este decis să nu plătească nici această factură și spune că va urma toate procedurile legale pentru a reclama situația în care a fost pus de operatorii de energie despre piața așa-zis concurențială din România.

În urmă cu câteva zile, o altă familie din Alba Iulia a primit o factură la energie electrică de 27.808 de lei pentru un consum de 39.313 kwh în perioada 12 iulie 2021 – 10 august 2021.

La începutul anului, românii au primit recomandări de la ministrul Energiei, Virgil Popescu, în jos, legate de alegerea unui furnizor de pe piața liberă, în caz contrar urmând să plătească sume cu până la 13-26% mai mari.

Prețul trebuia să fie fix pentru perioada aleasă. Au anunțat acest lucru chiar reprezentanții ANRE, prin intermediul unor comunicate de presă.

Se pare însă că trecerea la piața ”liberalizată” a adus mari probleme consumatorilor și în nici un caz facturi mai mici.

Peste 10 mii de români s-au plâns în primele șase luni ale anului Autorității de Reglementare în Energie de felul în care sunt tratați de marii furnizori de gaze și curent.

ANRE și Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor au anunțat că vor demara o serie de controale la furnizorii care au încheiat contracte cu preț ferm pentru un an de zile și care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul. Cel puțin asta susține ministrul Energiei Virgil Popescu.

CITEȘTE ȘI: Deficitul bugetar a ajuns la 2,89% în primele șapte luni ale anului

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri