AcasăECONOMIEO elevă din Slatina, medalie de aur la Olimpiada Europeană de Matematică...

O elevă din Slatina, medalie de aur la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022

spot_img

Performanţă impresionantă pentru România la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022. Elevele din lotul ţării noastre au obţinut 112 puncte, primind astfel o medalie de aur şi trei de argint. Medalia de aur a fost obţinută de eleva originară din Slatina, Diana Ţolu.

- Publicitate -

Lotul României a fost format din:

Diana Țolu – medalie de aur


Elisa Ipate – medalie de argint

Lucia Rîșnoveanu – medalie de argint

Cezara Danciu – medalie de argint


Coordonator lot: prof. Mihai Bălună

Adjunct coordonator lot: prof. Anca Băltărigă

Mihai Bălună, coordonatorul lotului României la EGMO 2022, a vorbit despre performanţa obţinută de eleve Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete.

„Ne-am clasat pe primul loc dintre țările participante, așa-zis oficial, și pe locul patru dacă punem la socoteală și țările care au avut calitatea de invitat. Principala bucurie creată de acest rezultat este că el confirmă rezultatele foarte bune obținute în ultimii doi ani la aceeași competiție, care au fost obținute online, și acum sunt confirmate prin ceea ce s-a întâmplat în urma unui concurs la fața locului”, a declarat Mihai Bălună, potrivit sursei citate.

Aceasta este primul concurs cu participare fizică, după cele organizate online în timpul pandemiei COVID-19.

„Tradiția rezultatelor bune s-a păstrat, lucru care de fapt reprezintă o recunoaștere a seriozității cu care se face treabă în diversele locuri din care provin aceste fete”, a punctat Mihai Bălună.

În urmă cu un an, la competiția care atunci s-a desfășurat online, iar lotul național ocupa locul al II-lea, conform Edupedu.

CITEŞTE ŞI: INTERVIU | Adrian Bărbulete, inspector şcolar general ISJ Olt, despre modificarea structurii anului şcolar: Vor fi stabilite nişte reguli clare cu privire la încheierea situaţiei şcolare

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri