Connect with us

ECONOMIE

Ministrul Ghinea, acuzaţii grave către Florin Jianu (FNGCIMM), după respingerea PNRR: Tipul de ventuză lipită de bugetul de stat, care știe doar să pună presiuni

Publicat

în

În contextul în care a ieșit la iveală faptul că în PNRR apar costuri nejustificate de peste 2 milione de euro dedicate Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, îl învinovățește pe Florin Jianu, susținând despre acesta că este „tipul de ventuză lipită de bugetul de stat, care știe doar să pună presiuni”, potrivit g4media.ro.

Reamintim că Florin Jianu este fostul ministru pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism din Guvernul Ponta. În prezent, Jianu e membru în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGC-IMM).

Prezent vineri seara la Digi24, ministrul Cristian Ghinea a dezvăluit că Florin Jianu a continuat să facă presiuni în spațiul public și pe linie politică, nemulțumit că structura FNGC-IMM nu e luată în calcul pentru a gestiona fondurile europene din PNRR.


„Domnul Jianu este tipul de ventuză lipită de bugetul de stat, care știe doar să pună presiuni. Și îmi asum ceea ce spun (…). A tot continuat să spună că FNGC-IMM trebuie să gestioneze acești bani eurpeni. Era cu mare supărare, cum că Ghinea nu vrea să bage FNGC-IMM în PNRR. I-am explicat frumos: D-le, nu pot să te bag în PNRR că nu ai acreditare. Tot ce puteam să fac era să îl băgăm în PNRR ca să îți facă pregătirea pe viitor, pntru a obține această acreditare”, a explicat Cristian Ghinea.

Ministrul mai spune că în urma acestei propuneri, ca FNGC-IMM să își facă pregătirea pentru a se acredita ca instrument de gestionare a fondurilor europene, s-a ajuns la problema semnalată în presă, ca venind sub formă de reproș din partea Comisiei Europene.

„Acum, ce vreau să comunic este că și interpretarea celor de la Comisia Europeană a fost cam chichiricioasă, pentru că nu scrie nicăieri în PNRR că cei 2 milioane de euro sunt pentru traininguri. Pregătirea pentru acreditarea FNGC-IMM ca instument de gestionare a fondurilor europene implică mult mai multe, și un soft de evaluare și multe alte lucruri.  Deci este o interpretare grosieră din partea unui funcționar din Comisia Europeană, pentru că nu se spune nicăieri că cei 2 miliioane de euro vor fi folositi pentru instruirea a 15 persoane. Numai că FNGC-IMM trebuia să dea detalii concrete legat de cum împarte costurile și n-a făcut-o”, a comentat Cristian Ghinea.


Ministrul a încheiat subliniind că a vrut să dea o mână de ajutor FNGC-IMM, iar răspunsul a fost că Floirn Jianu nu și-a făcut temele: „Ei trebuia sa dea detalii concrete despre costurile implicate în programul de acreditare. Nu au făcut-o.”

Ghinea a mai menționat că atâta timp cât FNGC-IMM nu revine cu toate delaiile de cost, investiția aceasta nu se va mai regăsi în PNRR.

Răspunsul transmis de Florin Jianu:

„Sunt 9 membri in Consiliul de Administratie al FNGCIMM, eu fiind unul dintre ei, nu am fost si nu sunt Presedintele Consiliului de Administratie, ci doar un simplu membru. FNGCIMM este o institutie detinuta 100% de statul roman prin Ministerul de Finante, deci sunt obligat sa reprezint si sa sustin statul roman, atat ca reprezentant efemer (6 luni) cat si ca roman. FNGCIMM ar implementa cu un comision de 0% fondurile din PNRR, versus 22% cat ajung comisioanele intermediarilor financiari propusi in PNRR (vezi pagina 676 din PNRR). Raspunsul e simplu in favoarea cui este raportul cost/ ericienta.  FNGCIMM este in etapa A TREIA, o etapa foarte avansata, de autorizare pentru implementarea fondurilor europene de tip ,instrumente financiare’, deci progresele sunt reale si avansate, nu a asteptat pasiv sa fie nepregatit pt implementare in PNRR. E acolo munca a sute de angajati care chiar isi asuma ca vor implementa cu succes programe, asa cum au facut si cu IMMINVEST sau alte programe. Programul National de Relansare si Rezilienta presupune reformarea institutiilor Romaniei, cum ajutam la aceasta reforma daca banii merg catre alte institutii nedetinute de statul roman?! Le condamnam la o continua subdezvoltare si o dependenta perpetua de institutii international.

Mentionez ca niciunul dintre membrii CA nu are vreun avantaj material din faptul ca FNGCIMM va implementa fonduri in PNRR, remuneratia pentru administratori este fixa, in valoare de 7000 lei, avantajul ar fi ca sute de milioane de euro din comisioanele percepute de alti intermediari financiari ar ajunge astfel la mii de IMMuri (am calculat ca din 300 de milioane de euro comisioane ar putea beneficia minim 6000 de startupuri).

Mandatul meu se incheie curand dar asa cum am spus la preluarea lui, sunt DATOR sa reprezint in fiecare zi cu onoare si cinste interesele Romaniei si ale romanilor, asa cum ar trebui sa o faca toti cei aflati vremelnic in functii publice.  Argumentele profesionale ar trebui sa primeze in spatiul public iar nu lozinci si neadevaruri.”

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Sprijin financiar pentru românii care schimbă mașina veche. Anunțul ministrului Mediului

Publicat

în

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat luni, cu privire la taxa auto pe care o pregătesc autoritățile din România, că măsura vizează scoaterea rablelor de pe șosele.

Aflat la Oradea, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat că vârsta parcului auto din România trebuie redusă cât mai repede. Potrivit acestuia, această măsură prin care se dorește reducerea numărului de mașini mai vechi de 15 ani va trebui susținută financiar, scrie Antena 3.

Astfel încât, la nivelul Uniunii Europene ar urma să se constituie un fond social de climă. Iar cei care vor dori să-și schimbe mașinile vechi cu unele mai noi vor primi un ajutor financiar.


Până în 2050 presiunea va fi una foarte mare, susține Tánczos Barna, atât în România cât și în celelalte state membre UE, însă tendința va fi una foarte clară, și anume că trebuie redusă poluarea cu orice preț.

Mai mult decât atât, în acest demers vor fi implicate și autoritățile locale, prin reducerea cantității de carbon emis de instituții, școli, spitale sau primării. Ministrul a vorbit și despre susținerea din surse de la bugetul de stat pentru cei care vor renunța la mașinile vechi și care ar urma să primească despăgubiri care să reflecte valoarea mașinii pe piață. Asta înseamnă că aceștia vor putea primi bani atât de la nivelul Uniunii Europene, cât și de la autoritățile din țara noastră.

Sunt luate în calcul mai multe ipoteze, precum plata unui impozit mai mare, în funcție de emisiile de dioxid de carbon, sau introducerea unei roviniete în orașe.


După ce Comisia Europeană a cerut descurajarea înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani, ministrul Mediului propune plata unei taxe la cumpărare.

CITEȘTE ȘI: Taxă pentru maşinile mai vechi de 15 ani. Ce spune ministrul Mediului

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Pirelli lansează o anvelopă nouă, pentru maşini şi SUV-uri electrice sau hibrid

Publicat

în

Pirelli prezintă prima sa anvelopă cu indicator HL (High Load): o categorie nouă, dedicată în principal mașinilor și SUV-urilor electrice sau hibride. Fabricată pentru a susține greutatea vehiculelor noi echipate cu baterii, anvelopa este perfectă pentru vehiculele mai grele, așa cum sunt mașinile electrice. Modelul a fost special proiectat pentru a oferi o rezistență redusă la rulare, precum și un nivel ridicat de confort la conducere.

Noua anvelopă are marcajul HL (sarcină mare) pe perete, ca un indicator al capacităților sale și poate suporta o greutate cu până la 20% mai mare, prin comparație cu o anvelopă standard, respectiv cu 6% – 9% mai mare decât o anvelopă XL cu sarcină suplimentară, de aceeași mărime.

CITEŞTE ŞI: Taxă pentru maşinile mai vechi de 15 ani. Ce spune ministrul Mediului


Lucid Air va fi prima mașină care va folosi noile anvelope Pirelli HL. Pirelli P ZERO pentru acest model va fi disponibil în următoarele dimensiuni: HL 245 / 35R21 99 Y XL pe puntea din față și HL 265 / 35R21 103 Y XL pe puntea din spate, special concepute pentru noul sedan electric de lux produs și vândut, pe parcursul următoarelor luni ale acestui an, în Statele Unite ale Americii. În conformitate cu strategia Pirelli „Perfect Fit”, anvelopele P ZERO pentru Lucid Air au fost dezvoltate în colaborare cu producătorul auto, pentru a îndeplini pe deplin standardele de performanță cerute. Pentru a identifica designul specific pentru producătorul american, aceste anvelope vor fi marcate cu „LM1” pe pereții laterali.

Pierangelo Misani, Vicepreședinte Senior pentru cercetare și dezvoltare și cibernetică în cadrul Pirelli, a declarat: „Căutarea soluțiilor tehnice de ultimă oră a fost întotdeauna în centrul afacerii Pirelli. Atenția pe care o acordăm tuturor formelor noi de mobilitate durabilă ne conduce acum către o tehnologie capabilă să anticipeze cerințele viitoare ale producătorilor de mașini pentru noile lor vehicule electrice și hibride, care necesită din ce în ce mai mult performanțe specializate de la anvelope.”

„Lucid Air reprezintă o revoluție tehnologică în ceea ce privește eficiența și performanța. Noile anvelope Pirelli HL sunt parte integrantă a unor astfel de proiecte inovatoare”, a declarat Eric Bach, vicepreședinte al produselor și inginer șef la Lucid Motors.


Aceste anvelope P ZERO personalizate vor beneficia, de asemenea, de tehnologiile Pirelli Elect și PNCS. Pirelli Elect oferă rezistență redusă la rulare pentru a crește autonomia, zgomot redus de rulare pentru a maximiza confortul și un compus proiectat pentru aderență pentru a răspunde cerințelor instantanee de cuplu ale transmisiei electrice, precum și o structură capabilă să suporte greutatea acumulatorului. Pentru a spori și mai mult confortul interior, tehnologia PNCS care constă dintr-un material special de absorbție a sunetului plasat în anvelopă, ajută la amortizarea vibrațiilor de aer care altfel ar fi transmise către interiorul vehiculului. Astfel, beneficiile acestui sistem pot fi resimțite atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul mașinii.

CITEŞTE ŞI: Pirelli produce prima anvelopă din lume certificată FSC. Conţine cauciuc natural şi celofibră certificate

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Rezervările cu vouchere de vacanță, în creștere

Publicat

în

Rezervările cu vouchere de vacanţă au crescut cu 34% în acest an, însă un număr considerabil de astfel de vouchere au rămas încă nefolosite, potrivit unui studiu al platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro realizat împreună cu Sodexo. 

După ce anul trecut românii s-au văzut nevoiţi să îşi amâne sau chiar să îşi anuleze vacanţele pe fondul apariţiei pandemiei, în prezent asistăm la o creştere a numărului de rezervări şi, implicit, a numărului de turişti, scrie Agerpres.


Cum zvonurile unui al patrulea val pandemic sunt din ce în ce mai prezente şi mulţi români sunt descurajaţi de schimbările de pe-o zi pe alta în ceea ce priveşte condiţiile de călătorie sau necesitatea testării PCR, atenţia turiştilor români se îndreaptă spre destinaţii interne.

La această creştere a turismului intern contribuie şi faptul că românii îşi pot achita cazarea cu voucherele de vacanţă primite de la angajatori.

Comparativ cu anul 2019, tot mai mulţi români au ales să îşi plătească sejururile utilizând cardurile de vacanţă, în lunile iunie şi iulie ale anului în curs înregistrându-se o creştere cu 34% a rezervărilor achitate în acest fel.


Acelaşi studiu, însă, relevă şi faptul că un număr considerabil de astfel de vouchere au rămas încă nefolosite. Drept urmare, turiştii români sunt încurajaţi să nu irosească această oportunitate, ci să îşi organizeze o vacanţă în ţara înainte că voucherele să expire. Voucherele de vacanţă pot fi folosite atât pentru plata cazării, cât şi pentru plata altor servicii turistice, precum masa şi transportul.

Deşi sezonul estival a început deja de mai bine de o lună şi jumătate, iar vacanţele la mare sunt printre cele mai căutate, românii preferă şi sejururile mai răcoroase, la munte. Printre motivele principale se numără peisajele montane, gastronomia locală şi activităţile care se pot desfăşura în aer liber: picnicuri, plimbări cu bicicleta prin pădure, trasee de munte, hiking şi alte sporturi de sezon.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.