Connect with us

ECONOMIE

Ministrul Ghinea, acuzaţii grave către Florin Jianu (FNGCIMM), după respingerea PNRR: Tipul de ventuză lipită de bugetul de stat, care știe doar să pună presiuni

Publicat

în

În contextul în care a ieșit la iveală faptul că în PNRR apar costuri nejustificate de peste 2 milione de euro dedicate Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, îl învinovățește pe Florin Jianu, susținând despre acesta că este „tipul de ventuză lipită de bugetul de stat, care știe doar să pună presiuni”, potrivit g4media.ro.

Reamintim că Florin Jianu este fostul ministru pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism din Guvernul Ponta. În prezent, Jianu e membru în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGC-IMM).

Prezent vineri seara la Digi24, ministrul Cristian Ghinea a dezvăluit că Florin Jianu a continuat să facă presiuni în spațiul public și pe linie politică, nemulțumit că structura FNGC-IMM nu e luată în calcul pentru a gestiona fondurile europene din PNRR.


„Domnul Jianu este tipul de ventuză lipită de bugetul de stat, care știe doar să pună presiuni. Și îmi asum ceea ce spun (…). A tot continuat să spună că FNGC-IMM trebuie să gestioneze acești bani eurpeni. Era cu mare supărare, cum că Ghinea nu vrea să bage FNGC-IMM în PNRR. I-am explicat frumos: D-le, nu pot să te bag în PNRR că nu ai acreditare. Tot ce puteam să fac era să îl băgăm în PNRR ca să îți facă pregătirea pe viitor, pntru a obține această acreditare”, a explicat Cristian Ghinea.

Ministrul mai spune că în urma acestei propuneri, ca FNGC-IMM să își facă pregătirea pentru a se acredita ca instrument de gestionare a fondurilor europene, s-a ajuns la problema semnalată în presă, ca venind sub formă de reproș din partea Comisiei Europene.

„Acum, ce vreau să comunic este că și interpretarea celor de la Comisia Europeană a fost cam chichiricioasă, pentru că nu scrie nicăieri în PNRR că cei 2 milioane de euro sunt pentru traininguri. Pregătirea pentru acreditarea FNGC-IMM ca instument de gestionare a fondurilor europene implică mult mai multe, și un soft de evaluare și multe alte lucruri.  Deci este o interpretare grosieră din partea unui funcționar din Comisia Europeană, pentru că nu se spune nicăieri că cei 2 miliioane de euro vor fi folositi pentru instruirea a 15 persoane. Numai că FNGC-IMM trebuia să dea detalii concrete legat de cum împarte costurile și n-a făcut-o”, a comentat Cristian Ghinea.


Ministrul a încheiat subliniind că a vrut să dea o mână de ajutor FNGC-IMM, iar răspunsul a fost că Floirn Jianu nu și-a făcut temele: „Ei trebuia sa dea detalii concrete despre costurile implicate în programul de acreditare. Nu au făcut-o.”

Ghinea a mai menționat că atâta timp cât FNGC-IMM nu revine cu toate delaiile de cost, investiția aceasta nu se va mai regăsi în PNRR.

Răspunsul transmis de Florin Jianu:

„Sunt 9 membri in Consiliul de Administratie al FNGCIMM, eu fiind unul dintre ei, nu am fost si nu sunt Presedintele Consiliului de Administratie, ci doar un simplu membru. FNGCIMM este o institutie detinuta 100% de statul roman prin Ministerul de Finante, deci sunt obligat sa reprezint si sa sustin statul roman, atat ca reprezentant efemer (6 luni) cat si ca roman. FNGCIMM ar implementa cu un comision de 0% fondurile din PNRR, versus 22% cat ajung comisioanele intermediarilor financiari propusi in PNRR (vezi pagina 676 din PNRR). Raspunsul e simplu in favoarea cui este raportul cost/ ericienta.  FNGCIMM este in etapa A TREIA, o etapa foarte avansata, de autorizare pentru implementarea fondurilor europene de tip ,instrumente financiare’, deci progresele sunt reale si avansate, nu a asteptat pasiv sa fie nepregatit pt implementare in PNRR. E acolo munca a sute de angajati care chiar isi asuma ca vor implementa cu succes programe, asa cum au facut si cu IMMINVEST sau alte programe. Programul National de Relansare si Rezilienta presupune reformarea institutiilor Romaniei, cum ajutam la aceasta reforma daca banii merg catre alte institutii nedetinute de statul roman?! Le condamnam la o continua subdezvoltare si o dependenta perpetua de institutii international.

Mentionez ca niciunul dintre membrii CA nu are vreun avantaj material din faptul ca FNGCIMM va implementa fonduri in PNRR, remuneratia pentru administratori este fixa, in valoare de 7000 lei, avantajul ar fi ca sute de milioane de euro din comisioanele percepute de alti intermediari financiari ar ajunge astfel la mii de IMMuri (am calculat ca din 300 de milioane de euro comisioane ar putea beneficia minim 6000 de startupuri).

Mandatul meu se incheie curand dar asa cum am spus la preluarea lui, sunt DATOR sa reprezint in fiecare zi cu onoare si cinste interesele Romaniei si ale romanilor, asa cum ar trebui sa o faca toti cei aflati vremelnic in functii publice.  Argumentele profesionale ar trebui sa primeze in spatiul public iar nu lozinci si neadevaruri.”

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Sprijin pentru marii consumatori de energie. Anunțul ministrului Virgil Popescu

Publicat

în

Peste 130 milioane de euro au fost alocați marilor consumatori de energie. „Vom trece iarna cu bine”, spune Virgil Popescu, ministrul Energiei.

„Vom trece iarna cu bine. Schema de ajutor de stat pentru energointensivi a fost finalizată, iar marii angajatori au primit bani pentru a-și putea susține activitatea. Așa cum am mai spus prin acest ajutor financiar susținem 15 ramuri din industria României. Vorbim despre producători care au angajați direct și pe orizontala economiei de peste 100.000 de angajați. Totodată, prin această schemă evităm riscul de relocare al unor companii care contribuie la economia României. Aș vrea să reamintesc că nu oferim sprijin doar marilor consumatori de energie. De compensare beneficiază și IMM-urile, dar și consumatorii casnici, măsurile fiind prevăzute în legea nr.259/2021. Suntem în discuții cu Comisia Europeană pentru a prelungi schema de ajutor de stat prevăzută prin OUG nr. 81 pentru a-i susține în continuare pe energointensivi”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, scrie Mediafax.

Conform unui comunicat transmis de Ministerul Energiei, suma plătită în anul 2021 sub forma ajutorului de stat aferent anului 2020 este de 637.623.005,82 lei echivalentul a 131.819.273,08 Euro, la cursul mediu de referință pentru anul 2020 de 4,8371 lei/Euro.


Numărul total al societăților care au beneficiat de ajutorul de stat conform OUG nr. 81/2019 este de 33, toate cu capital 100% privat, dintre care 12 societăți cu răspundere limitată și 21 societăți pe acțiuni;

Numărul societăților cărora li s-a respins cererea de acordare a finanțării este de 3, deoarece nu s-au încadrat în condițiile cumulative impuse de OUG 81/2019 pe perioda de implementare.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de la directorul ANPC privind alegerea cadourilor pentru sărbători


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Benzina și motorina, mai scumpe de la 1 ianuarie

Publicat

în

Ministerul Finanțelor a publicat noile accize care vor fi plătite în anul 2022, iar cele la carburanți au parte de o creștere ce se va resimți în prețul de la pompă începând cu 1 ianuarie.

Accizele la carburanți se ajustează la începutul fiecărui an, potrivit prevederilor legale. Ajustarea este specificată într-un articol din Codul Fiscal.

“Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie. Nivelul accizelor actualizat se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, de regulă până la data de 20 octombrie, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie a fiecărui an”.


În anexa respectivă este trecută valoarea accizelor începând cu anul 2017, dar mai important pentru momentul actual este că Ministerul Finanțelor a actualizat deja, și publicat pe site, nivelul accizelor la carburanți, valabil de la 1 ianuarie 2022.

Noile niveluri sunt de 1.892 de lei pentru 1.000 de litri de benzină fără plumb și de 1.734 de lei pentru 1.000 de litri de motorină.

Nivelul la care se plătesc acum accizele sunt de de 1.827 de lei pentru 1.000 de litri de benzină fără plumb și de 1.674 de lei pentru 1.000 de litri de motorină.


Așadar, avem o creștere de acciză de 65 de lei la 1.000 de litri de benzină, adică o creștere de 6,5 bani pe litru. Deci, cu TVA cu tot, consumatorii români vor plăti mai mult cu peste 7 bani pe litrul de benzină, de la 1 ianuarie.

La motorină, avem o creștere de acciză de 60 lei la 1.000 de litri, adică adică o creștere de 6 bani pe litru. Așadar, cu TVA, consumatorii români vor plăti mai mult tot cu circa 7 bani pe litrul de benzină, de la 1 ianuarie.

CITEȘTE ȘI: Obligativitatea montării repartitoarelor, amânată cu un an

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Obligativitatea montării repartitoarelor, amânată cu un an

Publicat

în

Camera Deputaţilor a decis, luni, amânarea cu un an, până la 31 decembrie 2022, a obligativităţii montării repartitoarelor în apartamente pentru individualizarea consumurilor de energie.

Deputaţii au adoptat în acest sens proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.184/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.121/2014 privind eficienţa energetică, cu amendamente, scrie Agerpres.


S-au înregistrat 264 voturi ‘pentru’, 25 ‘împotrivă’ şi 4 abţineri.

“În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit. În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, prevede textul adoptat.

În Legea 121/2014 se prevedea că aceste repartitoare trebuiau montate până la 31 decembrie 2021.


“Amendamentul de amânare a obligativităţii montării de repartitoare pentru românii care sunt în sisteme centralizate de încălzire este un amendament pe care l-am depus şi a fost susţinut de întreaga Comisie pentru industrii. În contextul creşterii preţurilor şi la energie, şi la gaze este important să nu impunem costuri suplimentare pe umerii românilor şi iată că montarea acestor repartitoare ar genera costuri în plus şi mai ales nemontarea lor ar fi generat amenzi între 500 şi 1.000 de lei”, a afirmat deputatul USR Cristina Prună.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.