AcasăECONOMIEMinistrul Energiei: Nu ne aşteptăm la o scădere a preţului la energie...

Ministrul Energiei: Nu ne aşteptăm la o scădere a preţului la energie electrică la nivelul anului trecut, aşa ceva nu se mai poate

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă, miercuri seară, că se aşteaptă, din aprilie încolo, la o scădere a preţului la gaz care va angrena şi o scădere a preţului la energie electrică. Ministrul precizează că aceasta este tendinţa mai ales că, pe timp de vară, consumul este mult redus. ”Nu ne aşteptăm la o scădere a preţului la energie electrică la nivelul anului trecut, aşa ceva nu se mai poate”, a mai afirmat ministrul.

Ministrul Virgil Popescu a anunţat, miercuri seară, la Digi 24, că se face o evaluare în cursul lunii ianuarie pentru a se vedea tendinţa preţurilor în continuare.

”Eu estimez, din aprilie încolo, o temperare a preţului la gaz natural, o scădere a preţului la gaz, care, evident, va duce şi la o temperare a preţului la energie electrică. Primăvara şi vara scade consumul, nu va mai fi aşa o presiune pe preţ”, a declarat ministrul, citat de news.ro.


Acesta a reiterat ideea că ”creşterea exponenţială a preţului gazului natural sa datorat jocului geo-politic al Federaţiei Ruse, prin Gazprom”.

”E complicat să joci la fel într-o perioadă în care nu ai cerere. Vara, consumul scade foarte mult”, a mai spus ministrul.

Acesta a precizat că scăderea preţului la gaz va angrena şi scăderea preţului la energie electrică: ”Nu e aşteptăm la o scădere a preţului la energie electrică la nivelul anului trecut, este clar că aşa ceva nu se mai poate. Preţul certificatului de CO2 a crescut foarte mult”.


Ministrul anunţă că se caută măsuri şi pentru toamna-iarna viitoare.

”Vom vedea ce măsuri vom lua în continuare pentru toamna şi iarna următoare, gândim noi seturi de măsuri care să nu ne prindă nepregătiţi în perioada următoare”, adăugat ministrul.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Energiei, întâlnire cu conducerea şi sindicatele Alro. CONCLUZIILE discuţiilor

- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri