AcasăECONOMIEMinistrul Energiei: Furnizorii nu au voie să mărească prețul energiei dacă au...

Ministrul Energiei: Furnizorii nu au voie să mărească prețul energiei dacă au stabilit un preț fix

spot_img

Furnizorii nu au voie să mărească prețul energiei dacă au stabilit un preț fix timp de un an. De marți încep controale ANRE și ANPC la aceste companii, anunță Ministrul Energiei Virgil Popescu, precizând că amenzile pot fi până la 10% din cifra de afaceri.

- Publicitate -

Virgil Popescu a spus că furnizorii nu aveau voie să mărească prețul anunțat în oferta din luna mai.

„Lucrurile sunt foarte simple, că am văzut tot felul de interpretări, unii spun că aveau voie să facă… Eu mențin același punct de vedere ca și ANRE: că nu aveau voie să facă. Nu aveau voie să mărească prețul pentru că în luna mai au anunțat oferta de la 1 iulie. Compania respectivă a anunțat prețul, cu preț fix pe un an de zile. Dacă tu modifici prețul și ai anunțat că e preț fix pe un an de zile, intri sub incidența a două legi: una e legea protecției consumatorului la ofertă înșelătoare, care nu are amendă așa de mare; a doua este amendă între 5 și 10% pe cifra de afaceri pe legea energiei, pe același lucru: ofertă înșelătoare”, a menționat Popescu.


Ministrul s-a adresat tuturor furnizorilor, cerându-le să fie corecți față de clienți și să nu abuzeze de poziția lor dominantă pe piață, precizează Digi24.

Despre românii care au semnat un contract în care au clauză de mărire și nu au mers pe ofertă cu preț fix, ministrul Energiei a spus că nu se poate face nimic pentru a-i ajuta. Singura variantă ar putea fi schimbarea furnizorului.

CITEȘTE ȘI: Deficitul bugetar a ajuns la 2,89% în primele șapte luni ale anului


- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri