AcasăECONOMIEMinisterele care vor pierde bani la rectificarea bugetară din această lună

Ministerele care vor pierde bani la rectificarea bugetară din această lună

spot_img

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare, documentul urmâd a fi analizat de coaliţia de guvernare. „Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public şi atingerea tuturor ţintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, a afirmat şeful Executivului.

- Publicitate -

Ministerul Muncii va pierde aproape 2,8 miliarde de lei, în timp ce cele mai multe fonduri le vor primi ministerele Sănătății (3,5 miliarde lei), Finanțelor (3,16 miliarde lei – din care 3 miliarde pentru acțiuni generale) și Dezvoltării (1,84 miliarde lei), scrie profit.ro.

Pe lângă Ministerul Muncii, vor mai pierde fonduri la rectificarea bugetară Curtea de Conturi, de unde se taie 10 milioane lei, și Senatul, cu o tăiere de 3,93 milioane lei.


În schimb, Administrația Prezidențială va mai primi 12,4 milioane de lei, bugetul SRI va crește cu 161 milioane lei, iar cel al SIE cu 17,2 milioane lei, mai scrie profit.ro.

Bani în plus vor primi şi Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – 760 milioane lei, Ministerul Energiei, al cărui buget va fi majorat cu 650 milioane lei, Ministerul Mediului care va fi suplimentat cu 533 milioane lei, şi Ministerul Economiei va primi doar 40 milioane lei suplimentar.

De asemenea, bugetul Ministerului Educaţiei va fi suplimentat cu 210 milioane lei, în timp ce Ministerul Agriculturii va mai primi 150 milioane lei.


Premierul Florin Cîţu a anunţat zilele trecute că rectificarea bugetară are la bază execuția bugetară.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu: „Ministerele care nu fac reformă nu vor primi bani la rectificare”

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri