Connect with us

ECONOMIE

MEC DIESEL SEE, unul dintre cei mai importanți furnizori de piese de schimb din România, a încheiat anul 2020 cu vânzări de aproximativ 17 milioane de euro

Publicat

în

MEC DIESEL SEE, unul dintre cei mai importanți furnizori de piese de schimb din România, a încheiat anul 2020 cu vânzări de aproximativ 17 milioane de euro. Pentru anul 2021 compania estimează o creștere cu 10% a cifrei de afaceri, dacă mediul economic va fi unul stabil.

„Am reușit să atingem obiectivele pe care ni le-am propus, ne-am reinventat și am făcut față provocărilor de peste an, cifra de afaceri obținută în 2020 fiind cu 14% mai mare față de anul precedent,” a spus Monica Dan, General Manager la MEC DIESEL SEE.

În prima parte a anului 2020, MEC DIESEL SEE a simțit contracția pieței auto adusă de pandemia Covid-19, însă a înregistrat o revenire în semestrul al doilea. Compania a reușit să se adapteze rapid la noua realitate și și-a păstrat integral operațiunile în toate cele 13 birouri de vânzare și depozite la nivel național. MEC DIESEL SEE are o experiență îndelungată și o poziție puternică pe piața românească, dovedindu-și capacitatea de a continua să dezvolte o afacere stabilă, atât în relațiile cu clienții, cât și cu angajații companiei.


MEC DIESEL SEE a înregistrat cele mai mari vânzări ale anului 2020 la categoria motoare complete și piese de motor, lubrifianți, pneumatică și transmisii și, de asemenea, la componente precum elemente ale sistemelor de frânare și suspensie, role și curele, etc.

Din portofoliul de clienți al MEC DIESEL SEE fac parte companii care dețin flote de camioane de peste 18 tone (acestea reprezentând 57% din totalul vânzărilor), service-uri autorizate (18%), distribuitori locali sau naționali (15%) și companii care dețin flote de vehicule ușoare de sub 16 tone (10%).

“Rezultatele obținute în anul 2020 ne-au demonstrat că merităm poziția de lider pe piața de piese de schimb pentru motoare, reușind, totodată, să ne depășim bugetul într-un an plin de incertitudini. Obiectivul nostru a fost să rămânem o echipă unită și productivă pentru a răspunde cererilor clienților. Mulți dintre angajații noștri au lucrat de acasă în această perioadă, iar o parte încă fac acest lucru. Pentru anul 2021, strategia noastră de business este să fim cât mai receptivi la nevoile clienților și să le venim în întâmpinare cu o experiență nouă prin intermediul acțiunilor de marketing moderne. Totodată, vom investi în e-commerce, vom transfera o parte din business în mediul online și vom continua să lucrăm la diversificarea gamei de produse și servicii oferite,” a declarat Monica Dan, General Manager la MEC DIESEL SEE.


Chiar dacă anul 2021 se anunță a fi unul la fel de provocator, estimările MEC DIESEL SEE sunt optimiste. Conform datelor analizate de companie, piața auto va înregistra o creștere generală de cel puțin 7% – 10% pe toate segmentele, atât pentru autoturisme, cât și pentru autovehicule comerciale ușoare sau grele. Compania mizează pe a doua jumătate anului 2021 când vor fi în plină dezvoltare proiectele mari de investiții și programele de dezvoltare economică, astfel va exista o cerere crescută pentru piese de schimb pentru autovehicule comerciale.

“Cum business-ul nostru se dezvoltă rapid și creștem constant, ne dorim ca anul acesta să deschidem încă două noi puncte de lucru. Pentru a ține pasul, intenționăm să angajăm până la finalul anului încă 10 specialiști în domeniu. La ora actuală, echipa MEC DIESEL SEE include 94 de profesioniști, implicați atât în segmentul de vânzări, logistica și consultanță, cât și în activitatea de pe teren. Cu această ocazie, vreau să le mulțumesc pentru devotament și implicare, pentru că datorită lor am ajuns la performanță,” a completat Monica Dan.

Alberto Pellegrino, Managing Director la MEC DIESEL Group a declarat: “Principala provocare la nivel de grup pentru următorii ani este să ne extindem internațional: suntem bine cunoscuți în toate cele trei piețe în care activăm, dar vindem și în alte 70 de locații din întreaga lume, organizand transporturi din depozitul din Italia. Prezenta in piață cu o structură logistică și comercială solidă, ne va permite să oferim servicii din ce în ce mai bune clienților noștri și să ne dezvoltăm mult mai repede în următorii ani. Principalul nostru obiectiv pentru a înregistra în continuare creșteri substanțiale este investiția în oameni, suntem o structură comercială, iar angajații noștri sunt cei care ne permit să obținem rezultatele financiare pe care le avem. Așadar, vom continua să investim în formarea și bunăstarea acestora. Suntem întotdeauna în căutarea de noi tineri, motivați și implicați, care doresc să se alăture grupului MEC DIESEL.”

“Noi, la MEC DIESEL investim în sustenabilitate. Suntem în plin proces de a nu mai utiliza plastic în companie, investim în energii regenerabile și în fiecare an încercăm să ne implicăm într-o cauză nobilă, cum ar fi Treedom – un start-up care se ocupă cu plantarea de copaci în toată lumea. Încercăm să ne implicăm în astfel de proiecte, dar cu siguranță este nevoie de mai mult de atât, iar aceasta va fi una dintre cele mai grele provocări din viitor,” a adăugat Alberto Pellegrino.

MEC DIESEL SEE a fost înfiinţată în 2016, iar la finalul anului 2019 a fost numit unicul importator și distribuitor pentru Opet Lubricants, lider în industria lubrifianților din Turcia, ce are o gamă largă de produse și servicii, incluzând uleiuri de motor şi transmisie, antigel, grăsimi şi lichide de frână. Parteneriatul dintre cele două companii se bazează pe activităţi co­mer­ciale şi de distribuţie pe teritoriul României, con­form strategiei de extindere a opera­ţiu­nilor la nivel internaţional.

MEC DIESEL SEE este parte a MEC DIESEL Group Italia ce deține reprezentanțe în România, Bulgaria și Italia. În cele 3 țări lucrează un total de peste 330 de angajați. În anul 2020, la nivelul întregului grup, s-a înregistrat o cifră de afaceri de 75 de milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Ce afaceri poţi să faci cu o investiţie de până în 10.000 euro?

Publicat

în

Ai 10000 de euro si te gandesti in ce ai putea sa-i investesti pentru a-ti construi propria afacere? Avem cateva idei pentru tine.

Nu este usor sa gasesti varianta potrivita pentru o afacere mai ales cand stii ca o sa pui la bataie 10000 de euro si ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa-i pierzi. De aceea, este important sa iei in considerare mai multe aspecte atunci cand alegi in ce sa investesti.

Rasfoieste ideile de mai jos si vezi ce ti se potriveste cel mai bine. Ce putem sa-ti garantam este ca aceste domenii sunt in prezent la mare cautare. Cu un bun management, cu implicare si un marketing de calitate, poti ajunge sa ai succes cu o afacere in care ai pus initial 10 000 de auro.


Firma Optimizare SEO/WEB Design

Pentru  o firma de optimizare seo nu ai nevoie e birou, poti lucra de acasa, din vacanta sau chiar din mediu rural. Inainte de a te apuca de aceasta afacere ai nevoie de un minim de cunostinte, cursuri sau chiar tutoriale video pe care le gasesti in mare parte pe youtube, gratuit. Iti trebuie un laptop/pc, o firma (fara firma nu ai cum sa faci aceasta afacere) si multa rabdare. Putem face aceasta firma cu 1000 euro, insa pentru o firma cu sediu si angajati deja costurile se ridica la 10 mii de euro. Ai nevoie de birouri, de un sediu care sa arate profi, de promovare mai puternica astfel incat sa atragi clientii cat mai repede.

Dulciuri traditionale

In conditiile in care cele mai multe cofetarii si rafturi de supermarketuri sunt pline cu dulciuri ticsite cu tot felul de chimicale, toti mai multi oameni sunt interesati de dulciuri gustoase, de casa, preparate din ingrediente naturale, fara adaosuri de chimicale. Dulciurile de succes pot fi bomboane artizanale si ciocolata, produse ce se pot oferi cadou. Apoi, poti face fursecuri, torturi, cozonaci, checuri si prajituri dupa retetele simple ale bunicii. Cu cat retetele sunt mai traditionale, cu atat sansele de succes sunt mai mari. O investitie intr-o astfel de afacere incepe de la cateva mii de euro si cu o buna implicare poti sa-ti recuperezi banii doar in cateva luni. Vei avea nevoie de un laborator, echipamente speciale, retete bune, talent sau o persoana talentata in bucatarie si spatiu pentru depozitare.

Firma de curatenie

In pandemie, firmele de curatenie au avut cereri chiar mai mari. Pentru cei care au ales sa lucreze de la birou in anumite conditii, a fost imperios necesar sa colaboreze cu o firma de curatenie. Apoi, depozitele, spatiile industriale, cladirile de birouri si chiar persoanele fizice au nevoie de curatenie… nu o data, ci periodic. Prin urmare, va fi usor sa-ti creezi o retea de clienti repetitivi daca oferi servicii de curatenie de foarte buna calitate. Investitia de 10000 de euro va fi in echipamente profesionale (aspiratoare, carucioare, scara, consumabile etc), dar si intr-o echipa de profesionisti si chiar intr-o dubita. Pentru inceput o echipa de doua persoane poate fi suficienta.


Majoritatea firmelor de curatenie sunt locale, astfel ei sunt nevoiti sa se promoveze prin advertoriale pentru a ocupa un loc cat mai sus in motorul de cautare google.

Salon mobil pentru machiaj

Iata o alta idee foarte buna de afacere. Pentru ca oamenii sunt tot mai ocupati si saloanele chiar au fost inchise pe perioada pandemiei, multe saloane offline au avut de suferit. Tu insa poti veni cu o idee originala: nu chemi clientii la salon, ci te deplasezi tu la ei. Vei avea clienti pentru machiaj, coafat, pus unghii, masaj etc. Poti oferi servicii complete pentru femeile si barbatii care se pregatesc de un eveniment important sau care pur si simplu vor sa aiba grija de propria imagine intr-un mod profesionist. Cei 10 000 de auro vor fi investiti in consumabile si echipamente speciale de lucru, o masina spatioasa pentru a transporta toate aceste echipamente si consumabile, precum si in profesionisti dispusi sa lucreze in deplasare.

Salon de tatuaje

Tot mai multe persoane sunt interesate de tatuaje, asa ca daca esti pasionat de aceasta arta, o poti transforma intr-o afacere banoasa. Ai nevoie cam de 6500 de euro ca sa incepi cu o locatie bine stabilita. Suma poate diferi in functie de locatia pe care o alegi. Prospecteaza piata si vezi unde poti gandi salonul pentru a se bucura de un trafic cat mai mare si pentru a fi vizibil (dar nu aproape de un concurent). Ca sa-ti extinzi serviciile, poti sa oferi si tatuaje la domiciliu.

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Persoanele care au lucrat în industria de producţie de energie beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare. Legea a fost promulgată

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru completarea unui alineat şi modificarea unui articol din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează Administraţia Prezidenţială. Astfel, angajaţii care au lucrat cel puţin 25 de ani în industria de producţie de energie termică şi electrică vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010, în sensul introducerii unor noi activităţi din domeniul producţiei energiei electrice şi termice, în categoria celor care se desfăşoară în condiţii de muncă speciale, precum şi instituirea unei noi excepţii de la prevederile art.55 alin.(1) lit.b) din lege, stabilindu-se astfel condiţiile de pensionare pentru persoanele care au desfăşurat aceste activităţi, potrivit news.ro.

CITEŞTE ŞI: Legea de reducere a vârstei de pensionare la CEO a fost adoptată


Prin urmare, iniţiativa legislativă prevede introducerea unor noi activităţi din domeniul producţiei energiei electrice şi termice, în categoria celor care se desfăşoară în condiţii de muncă speciale, precum şi instituirea unei noi excepţii prin care sunt stabilite astfel condiţiile de pensionare pentru persoanele care au desfăşurat aceste activităţi.

Astfel, vor fi considerate locuri de muncă în condiţii speciale şi „activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui”, arată actul normativ promulgat de şeful statului.

CITEŞTE ŞI: Guvernul a aprobat INTERZICEREA cumulului pensiei cu salariul, la stat


„Persoanele care au desfăşurat aceste activităţi vor beneficia de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani realizat în aceste activităţi”, mai indică legea promulgată.

Prevederile intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial. Votul Camerei a fost decizional şi astfel legea merge la promulgare.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

JamSessions, o afacere cu dulceţuri, zacuscă şi siropuri, pornită de o tânără în curtea părinţilor din Târgu Jiu

Publicat

în

În primul an, Alina Mladin şi familia ei au făcut mai degrabă dulceţuri clasice – de zmeură, de vişine, de cireşe galbene, dar şi magiun de prune cu nuci. În al doilea an, businessul s-a rafinat şi a început să producă dulceţuri care pot fi asezonate cu brânzeturi sau cărnuri.

JamSessions, un brand de dulceaţă, zacuscă şi sirop, îi aduce vânzări de peste 15.000 de euro Alinei Mladin, o antreprenoare care, în 2015, a transformat bucătăria de vară a părinţilor ei din Târgu Jiu în atelier de producţie. Beciul a devenit spaţiu de depozitare şi, după investiţii de 20.000 de euro – care au fost recuperate în următorii trei ani – şi aproape un an dedicat obţinerii autorizărilor necesare, afacerea a prins viaţă.

„În 2014, intrasem într-o altă mică afacere, J’ai Bistrot Bucureşti, care îşi deschidea atunci o bucătărie, iar eu trebuia să o administrez. Ne-am gândit atunci că cel mai bine ar fi să avem produse făcute de noi, nu achiziţionate, ca să ştim ce punem în ele, să fie naturale şi făcute de oameni de încredere – mama, tata şi câteva prietene ale mamei“, a povestit Alina Mladin la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.


Absolventă de Litere la Universitatea Babeş-Bloyai din Cluj-Napoca, Alina are 39 de ani. Businessul l-a început în primăvara lui 2015, cu siropul de soc, de muguri de brad şi de ghimbir. Ulterior, a făcut dulceaţă de nuci verzi şi toată vara aceea a experimentat – vinetele congelate au venit tot de la Târgu Jiu, la fel şi bulionul, zacusca. În primul an, Alina Mladin şi familia ei au făcut mai degrabă dulceţuri clasice – de zmeură, de vişine, de cireşe galbene, dar şi magiun de prune cu nuci.

În al doilea an, businessul s-a rafinat şi a început să producă dulceţuri care pot fi asezonate cu brânzeturi şi cărnuri. Aşa au apărut dulceaţa de ardei iuţi cu ghimbir şi cea de sfeclă roşie cu lămâie şi anason stelat, care este ideală cu brânzeturile din lapte de capră, spune antreprenoarea. Dulceaţa de ardei iuţi, de smochine, siropul de soc, dulceaţa de caise cu ghimbir şi mentă sunt cele mai populare produse care poartă eticheta JamSessions.

CITEŞTE ŞI: Se modernizează sistemul de iluminat public din Târgu Jiu. Proiect de 5 milioane de euro


„La vânzătorii finali, dulceaţa costă între 17 şi 23 de lei borcanele mici, iar siropurile sunt 30-35 de lei pe litru. O altă componentă a businessului o reprezintă resellerii – site-uri gourmet, producători de vinuri şi bistrouri, iar acolo preţurile sunt diferite şi borcanele sunt puţin mai mari.“

Până anul trecut, capacitatea de producţie era relativ limitată, pentru că spaţiul de la Târgu Jiu nu permite depozitarea a mai mult de 3.000-4.000 de borcane anual. Începând de anul trecut, Alina Mladin a externalizat o parte din producţie, astfel că acum lucrează cu un producător de la Târgu Ocna, care a preluat o parte din fabricarea dulceţurilor clasice. La Târgu Jiu, alături de părinţii Alinei, în producţie mai sunt implicate periodic trei vecine, în funcţie de fluxul de activitate.

„Sperăm ca anul acesta să reuşim să dublăm capacitatea de producţie şi de stocare. Pandemia ne-a pus puţin frână şi a trebuit să regândim strategia pentru următorii doi ani.“

Anul trecut, JamSessions a înregistrat o scădere a vânzărilor de 25-30%, dar afacerea a continuat să funcţioneze. Avantajul este că produsele nu expiră repede, au un termen de valabilitate de doi ani, aşa că nu au ieşit încă de pe piaţă. „În 2019, afacerile erau undeva la 15-16.000 de euro. Anul acesta se arată mult mai bine, e posibil să atingem această sumă la sfârşitul lunii august. Vindem şi online, iar fizic suntem prezenţi la J’ai Bistrot, la Băcănia verde, în târgurile de la Roditor Food Market şi la Bistro Dorobanţi. Suntem în negocieri cu băcănii fizice din Cluj şi e foarte posibil ca în curând să intrăm în Cărtureşti. Sperăm la târguri fizice, dar depinde foarte mult de pandemie.“

Dublarea capacităţii de producţie, înmulţirea punctelor de desfacere şi creşterea vizibilităţii sunt principalele planuri pe care Alina Mladin le are cu JamSessions în perioada următoare. sursa: zf.ro

CITEŞTE ŞI: Un fermier din Olt va controla una dintre fabricile de ulei deţinute de Ioan Niculae

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.