AcasăECONOMIEMaşina cu numărul 1 milion, produsă de Ford la fabrica din Craiova

Maşina cu numărul 1 milion, produsă de Ford la fabrica din Craiova

Autovehiculul cu numărul 1 milion este o Puma ST Line, culoare Desert Island Blue, cu un motor EcoBoost Hybrid de 155 CP.

Gigantul american Ford a fabricat primul său vehicul în România acum 12 ani, în 2009.

Înainte de a începe producția modelului Puma în 2019, la fabrica din Craiova au mai fost asamblate modelele Transit Connect și B-Max.


De asemenea, la uzina Ford Craiova se fabrică și modelul EcoSport, un SUV de clasă mică.

La începutul acestui an, compania a anunțat că va investi 300 milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor din 2023 la uzina din Craiova.

Modelul va beneficia inclusiv de o versiune complet electrică și va fi prima mașină complet electrică produsă vreodată în România.


Aproximativ 6.000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare ale fabricii Ford Craiova în acest moment.

CITEŞTE ŞI: Guvernul a anunţat creşterea salariilor profesorilor, poliţiştilor şi cadrelor medicale

- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri