AcasăECONOMIELa ce metode au recurs companiile pentru a afla dacă angajații lor...

La ce metode au recurs companiile pentru a afla dacă angajații lor s-au vaccinat

spot_img

În momentul de faţă legislaţia din România nu permite angajatorilor să-și întrebe angajații dacă s-au vaccinat sau nu, iar companiile caută diverse soluții pentru a afla cine s-a vaccinat și cine nu, împotriva Covid-19.

- Publicitate -

„Acordăm o zi liberă angajaților care s-au vaccinat împotriva Covid-19, chiar şi retroactiv“ – cam aşa sună mesajul transmis de o companie de pe plan local cu câteva sute de angajaţi în sectorul IT, relatează Ziarul Financiar.

„Spune-mi dacă te-ai vaccinat ca să-ţi spun dacă îţi dau o zi liberă“ este modul prin care comapaniile înceracă să ține evidența celor vaccinaţi. Așa că unele companii oferă bonusul unei zile libere pentru cei vaccinaţi, altele au aplicaţii prin care angajaţii îşi rezervă ziua în care merg la birou şi în care sunt întrebaţi dacă s-au vaccinat sau nu.


„Cred că ar trebui modificată legea în aşa fel încât angajaţii să poată fi întrebaţi dacă s-au vaccinat sau nu şi să poată dovedi asta, pentru că până la urmă e o problemă de securitate a muncii. Sigur, şi la vaccinaţi există riscul de a da mai departe virusul, dar e mai mic. Cred că, atât în calitate de angajator, dar şi de angajat, am dreptul să ştiu dacă colegii mei sunt vaccinaţi, să mă simt în siguranţă. Noi nu avem încă în aplicaţia pe care am dezvoltat-o pentru rezervarea locurilor la birou întrebarea legată de vaccinare, dar e o idee bună să îi întrebăm asta, iar răspunsul să fie opţional”, a explicat Adrian Dinu, fondatorul unei companii care produce sisteme de monitorizare şi control de la distanţă.

CITEŞTE ŞI: Starea de alertă se va prelungi cu încă 30 de zile

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri