Connect with us

ACTUAL

INTERVIU | Radu Voinea, antreprenor în turism: Vă vine să credeți sau nu, planurile noastre vizează creștere

Publicat

în

Antreprenorul în Turism, Radu Voinea, vorbeşte despre creşterea şi extinderea afacerii într-o perioadă în care domeniul este grav lovit de restricţiile impuse de pandemia COVID-19. Radu spune într-un interviu oferit Reporter 24 că mereu există oportunităţi şi că trebuie doar să fii deschis către acestea.

Reporter: Începe un nou an de vacanţe estivale, primul an fără restricţii Covid sau crezi că va fi tot unul greu?
Radu Voinea: Așa cum am fost optimist în anul 2020, chiar în plină criză, când predictibilitatea lipsea și mai mult, așa sunt și acum. Indiferent de vremuri, noi, ca antreprenori avem obligația de a ne adapta oricărei situații.

În 2021 cred că lucrurile vor intra într-o ușoară creștere. De exemplu pe zona noastră de bază, sports travel, cred că vom avea o creștere mare.


Evenimentele sportive din acest an cred că vor avea loc, poate chiar fără spectatori, dar nu se vor mai amâna sau anula. S-au anulat într-adevăr Campionatele Europene de juniori la fotbal, însă aceasta este doar o excepție. Campionatul European de Fotbal pentru seniori, Euro 2020, se desfăşoară cu spectatori, iar câteva meciuri se vor juca şi în ţara noastră.

Reporter: Ai menționat acest termen, sports travel? Mai exact ce înseamnă turism sportiv?
Radu Voinea: Da, într-adevăr este un termen mai nou la noi în țară. Am depistat în urmă cu mulți ani această necesitate în România. Este nevoie de o agenție serioasă, care să se ocupe de toată logistica echipelor sportive, de la cazare până la masă și la transport și transferuri.

Noi avem în cadrul agenției acest segment în plină dezvoltare, și, cred că vom fi lideri naționali în viitorul foarte apropiat.


Reporter: Ce faceți mai exact prin acest serviciu?
Radu Voinea: În primul rând, economisim bani și timp pentru cluburile sportive sau federațiile sportive, venim în ajutorul managerilor cu rapoarte de cheltuieli și propuneri de cazare, masă și transport la prețuri corecte.

Până acum antrenorii și directorii sportivi, aveau mici „aranjamente”, iar directorii sau managerii nu aveau timp să verifice locațiile și prețurile.

Noi avem contracte cu toate hotelurile mari din România și beneficiem de discounturi datorită volumelor, astfel încât putem să venim cu propuneri direct către departamentele structurilor sportive. Dacă un director sportiv propune un preț de 150 lei/ zi casă-masă să spunem, noi putem veni cu 130 lei, totul depinde de destinație, perioadă, numărul de sportivi.

Să ne amintim că în România, antrenorii încă sunt șoferi, organizatori de evenimente și, abia apoi antrenori. Noi ne dorim sa eliminăm din activitatea lor partea administrativă, să asigurăm condiții mai bune pentru sportivi, prețuri corecte și, evident, siguranță.

Reporter: Cum și-a propus Radu Voinea și agenția Business-Trip să ajungă la cât mai mulți oameni care iau deciziile în ceea ce privește contractarea acestor servicii?
Radu Voinea: S-au schimbat foarte multe lucruri în România, însă un lucru a rămas și astăzi bătut în cuie: atunci când faci performanță într-un domeniu anume, nimeni nu te poate opri. Așa este și cazul agenției noastre. Chiar dacă am început timid, rezultatele pe care le-am avut vorbesc de la sine și principiul recomandării se aplică. Chiar dacă vorbim de un domeniu complex, așa cum este sportul, totuși este o lume mică și veștile bune circulă. Evident, încă de când am pornit pe drumul acesta am avut grijă să devenim profesioniști. Este unul dintre motivele pentru care suntem agenție acreditată IATA – asta înseamnă că putem cumpăra noi direct bilete de avion și nu le cumpărăm prin intermediar. De aici un cost mai mic. Apoi, suntem prezenți în catalogul public al achizițiilor publice pe SEAP, și de fiecare dată ne străduim să creștem gradul de încredere către partenerii noștri.

Reporter: Care sunt planurile pentru 2021?
Radu Voinea: Vă vine să credeți sau nu, planurile noastre vizează creștere. Asta înseamnă că ne mărim echipa, în primul rând. Dacă printre cititorii dumneavoastră, există un om, indiferent că vorbim de o fată sau un băiat, dar să aibă pasiune pentru turism și să aibă dorința de a învăța și a evolua, pe această cale, îi invităm să ne cunoască. Nu intrăm în categoria celor care cer experiență de ani de zile pe o poziție, evident dacă cineva chiar are experiență nu închidem ușa. Însă vreau să transmit că și fără experiență, angajăm colegi noi. Credem mai mult în caracter. Restul, se învață.

Reporter: După o perioadă în care turismul cunoaște cea mai mare scădere, tu, Radu Voinea, ne spui că vrei să crești agenția Business-Trip. Cum?
Radu Voinea: Exact cum am spus mai sus. Cu pași mici, dar constanți. Populația a început vaccinarea, probabil în luna septembrie, după cum s-a anunțat public, ar fi primele estimări de imunizare a unui procent suficient de mare din populație încât să nu mai trăim cu atâtea restricții. Și, mă gândesc la un proverb japonez: Mai bine un războinic într-o grădină, decât un grădinar în război. Eu cred că vremuri mai bune vor veni, și nu vrem să fim luați prin surprindere. Vrem să urcăm pe acest val al dorinței oamenilor de a reveni la normalitate. Și vrem să oferim cele mai bune condiții pentru ca ei să facă asta. După cum spuneam, cu pași mici, dar constant, zilnic.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

LISTA ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, ACTUALIZATĂ. Grecia trece în zona galbenă, Croaţia şi Austria în zona roşie

Publicat

în

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Cele mai importante modificări sunt următoarele:

în zona roșie au intrat: Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao;


în zona galbenă au intrat:

din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla;

din zona verde, în urma creșterii incidenței: România, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe;


în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Totodată, este  crescută vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

Lista State cu risc epidemiologic ridicat_rosu si galben_23 09 2021

CITEŞTE ŞI: Un bărbat din Olt, amendat de poliţie pentru că nu avea buletinul la el, a obţinut în instanţă înlocuirea amenzii cu avertisment

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Spitalul din țară unde toți angajații nevaccinați vor fi testați la fiecare trei zile

Publicat

în

Toţi angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad care nu sunt vaccinaţi, aproximativ 1.400, vor fi testaţi pentru infecţia cu SARS-CoV-2 la fiecare trei zile, a decis conducerea unităţii medicale.

Măsura va fi aplicată începând de luni “pentru a preveni şi reduce riscul îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul instituţiei”, scrie Agerpres.


Vor fi folosite teste de tip antigenic, iar angajaţii nu vor trebui să plătească pentru procedură.

“Am luat această măsură pentru a evita îmbolnăvirea personalului medical şi a pacienţilor. Testarea se va efectua cu teste rapide, de tip antigenic şi doar pentru personalul nevaccinat. Această măsură va fi menţinută la nivelul instituţiei până când incidenţa cazurilor noi va ajunge la mai puţin de 1,5 la 1.000 de locuitori”, a declarat dr. Lenuţa Timiş, director medical al spitalului.

SCJU Arad are aproximativ 2.200 de angajaţi, din care în jur de 1.400 nu sunt vaccinaţi.


CITEȘTE ȘI: Testări RT-PCR cu eliberarea rezultatelor în aceeași zi la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

PROIECT. Orice act sexual cu un minor de sub 14 ani va fi încadrat la infracțiunea de viol

Publicat

în

Parlamentarii USR-PLUS au depus un proiect de lege ce presupune că un act sexual cu un minor sub 14 ani va fi încadrat direct la infracțiunea de viol.

Paralamentarii USR-PLUS au depus depus un proiect de lege în Parlament care propune ca orice act sexual cu un minor sub 14 ani să fie încadrat direct ca infracțiune de viol.
Această inițiativă are rolul de a elimina situațiile când agresorii minorilor au primit pedepse cu suspendare, scrie româniatv.net.

„Odată ce această lege va fi adoptată în România, automat orice act sexual cu un minor sub 14 ani va fi considerat viol, cu o singură excepție, când între cei doi există o diferență de 3 ani. Dacă până acum aveam condamnări doar pentru 3.000 de cazuri din 18.000 de sesizări ale unor infracțiuni sexuale cu victime minore, condamnări pentru infracțiuni mai puțin grave, precum actul sexual cu un minor, odată cu adoptarea acestei legi va crește și gravitatea pedepselor prin încadrarea diferită a faptelor”, declară Andrei Lupu, deputat USR PLUS și membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, citat în comunicatul de presă.

Majoritatea faptelor penale care presupun acte sexuale cu un minor au fost încadrate ca acte sexuale consimțite și nu ca infracțiune de viol. De asemenea, legea din România prevede că doar atunci când urme de violență, fapta poate fi încadrată ca infracțiune de viol, însă în lipsa urmelor de agresiune fizică, actul sexual cu un minor se consideră consimțit.

„În continuare, ​​3 din 4 cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt judecate în instanțele românești ca fapte consimțite, ceea ce reflectă o realitate cruntă a modului în care șansele copiilor la dreptate sunt diluate în deciziile judecătorești. Practica europeană aplică deja pedepse mai aspre agresorilor care abuzează sexual un minor sub 15 ani, exemple fiind Germania și Franța”, afirmă și Anca Dragu, senatoare USR PLUS și președinta Senatului.

Conform parlamentarilor USR-PLUS în ultimii 5 ani, au existat 2.037 de dosare penale care vizează infracțiunea de act sexual cu un minor, iar în aproximativ 50% dintre cazuri, victimele au avut vârsta sub 15 ani.

CITEȘTE ȘI: Cîţu spune că se poate desfăşura Congresul PNL: ,,Avem recomandare de la specialiști”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.