Connect with us

ACTUAL

INTERVIU | Radu Voinea, antreprenor în turism: Vă vine să credeți sau nu, planurile noastre vizează creștere

Avatar

Publicat

în

Antreprenorul în Turism, Radu Voinea, vorbeşte despre creşterea şi extinderea afacerii într-o perioadă în care domeniul este grav lovit de restricţiile impuse de pandemia COVID-19. Radu spune într-un interviu oferit Reporter 24 că mereu există oportunităţi şi că trebuie doar să fii deschis către acestea.

Reporter: Începe un nou an de vacanţe estivale, primul an fără restricţii Covid sau crezi că va fi tot unul greu?
Radu Voinea: Așa cum am fost optimist în anul 2020, chiar în plină criză, când predictibilitatea lipsea și mai mult, așa sunt și acum. Indiferent de vremuri, noi, ca antreprenori avem obligația de a ne adapta oricărei situații.

În 2021 cred că lucrurile vor intra într-o ușoară creștere. De exemplu pe zona noastră de bază, sports travel, cred că vom avea o creștere mare.


Evenimentele sportive din acest an cred că vor avea loc, poate chiar fără spectatori, dar nu se vor mai amâna sau anula. S-au anulat într-adevăr Campionatele Europene de juniori la fotbal, însă aceasta este doar o excepție. Campionatul European de Fotbal pentru seniori, Euro 2020, se desfăşoară cu spectatori, iar câteva meciuri se vor juca şi în ţara noastră.

Reporter: Ai menționat acest termen, sports travel? Mai exact ce înseamnă turism sportiv?
Radu Voinea: Da, într-adevăr este un termen mai nou la noi în țară. Am depistat în urmă cu mulți ani această necesitate în România. Este nevoie de o agenție serioasă, care să se ocupe de toată logistica echipelor sportive, de la cazare până la masă și la transport și transferuri.

Noi avem în cadrul agenției acest segment în plină dezvoltare, și, cred că vom fi lideri naționali în viitorul foarte apropiat.


Reporter: Ce faceți mai exact prin acest serviciu?
Radu Voinea: În primul rând, economisim bani și timp pentru cluburile sportive sau federațiile sportive, venim în ajutorul managerilor cu rapoarte de cheltuieli și propuneri de cazare, masă și transport la prețuri corecte.

Până acum antrenorii și directorii sportivi, aveau mici „aranjamente”, iar directorii sau managerii nu aveau timp să verifice locațiile și prețurile.

Noi avem contracte cu toate hotelurile mari din România și beneficiem de discounturi datorită volumelor, astfel încât putem să venim cu propuneri direct către departamentele structurilor sportive. Dacă un director sportiv propune un preț de 150 lei/ zi casă-masă să spunem, noi putem veni cu 130 lei, totul depinde de destinație, perioadă, numărul de sportivi.

Să ne amintim că în România, antrenorii încă sunt șoferi, organizatori de evenimente și, abia apoi antrenori. Noi ne dorim sa eliminăm din activitatea lor partea administrativă, să asigurăm condiții mai bune pentru sportivi, prețuri corecte și, evident, siguranță.

Reporter: Cum și-a propus Radu Voinea și agenția Business-Trip să ajungă la cât mai mulți oameni care iau deciziile în ceea ce privește contractarea acestor servicii?
Radu Voinea: S-au schimbat foarte multe lucruri în România, însă un lucru a rămas și astăzi bătut în cuie: atunci când faci performanță într-un domeniu anume, nimeni nu te poate opri. Așa este și cazul agenției noastre. Chiar dacă am început timid, rezultatele pe care le-am avut vorbesc de la sine și principiul recomandării se aplică. Chiar dacă vorbim de un domeniu complex, așa cum este sportul, totuși este o lume mică și veștile bune circulă. Evident, încă de când am pornit pe drumul acesta am avut grijă să devenim profesioniști. Este unul dintre motivele pentru care suntem agenție acreditată IATA – asta înseamnă că putem cumpăra noi direct bilete de avion și nu le cumpărăm prin intermediar. De aici un cost mai mic. Apoi, suntem prezenți în catalogul public al achizițiilor publice pe SEAP, și de fiecare dată ne străduim să creștem gradul de încredere către partenerii noștri.

Reporter: Care sunt planurile pentru 2021?
Radu Voinea: Vă vine să credeți sau nu, planurile noastre vizează creștere. Asta înseamnă că ne mărim echipa, în primul rând. Dacă printre cititorii dumneavoastră, există un om, indiferent că vorbim de o fată sau un băiat, dar să aibă pasiune pentru turism și să aibă dorința de a învăța și a evolua, pe această cale, îi invităm să ne cunoască. Nu intrăm în categoria celor care cer experiență de ani de zile pe o poziție, evident dacă cineva chiar are experiență nu închidem ușa. Însă vreau să transmit că și fără experiență, angajăm colegi noi. Credem mai mult în caracter. Restul, se învață.

Reporter: După o perioadă în care turismul cunoaște cea mai mare scădere, tu, Radu Voinea, ne spui că vrei să crești agenția Business-Trip. Cum?
Radu Voinea: Exact cum am spus mai sus. Cu pași mici, dar constanți. Populația a început vaccinarea, probabil în luna septembrie, după cum s-a anunțat public, ar fi primele estimări de imunizare a unui procent suficient de mare din populație încât să nu mai trăim cu atâtea restricții. Și, mă gândesc la un proverb japonez: Mai bine un războinic într-o grădină, decât un grădinar în război. Eu cred că vremuri mai bune vor veni, și nu vrem să fim luați prin surprindere. Vrem să urcăm pe acest val al dorinței oamenilor de a reveni la normalitate. Și vrem să oferim cele mai bune condiții pentru ca ei să facă asta. După cum spuneam, cu pași mici, dar constant, zilnic.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Un bărbat şi-a ucis soţia şi fiul vitreg de 15 ani, apoi a încercat să se sinucidă. Totul s-a întâmplat în curtea unei biserici

Avatar

Publicat

în

Dramatica întâmplare a avut loc duminică în localitatea argeşeană Mihăieşti. Femeia a fost găsită de poliţişti în curtea bisericii, cu gâtul tăiat. Băiatul avea capul zdrobit, probabil în urma lovirii de mai multe ori de asfalt.

Caz dramatic într-o comună din Argeş. Un adolescent de 15 ani şi o femeie au fost găsiţi în curtea unei biserici, din Mihăieşti (Argeş), fără suflare. Nu departe, a fost găsit un bărbat în agonie, care se pare că a încercat să-şi ia zilele, relatează Adevărul.

Oamenii legii au făcut la scurt timp descoperirea că între cei trei există o legătură, în sensul că femeia moartă este soţia bărbatului rănit, iar adolescentul decedat este fiul fiul dintr-o altă căsătorie al femeie, deci fiul vitreg al agresorului. Există indicii că bărbatul i-ar fi ucis pe cei doi în urma unui scandal conjugal. Mai întâi, el a atacat-o pe femeie cu un cuţit şi i-a tăiat pur şi simplu gâtul, iar pentru că băiatul a intervenit a fost şi el înjughiat şi lovit cu capul de asfalt.


Apoi agresorul a încercat să se sinucidă prin înjunghiere. Criminalul, dus la Urgenţe în stare gravă Agresorul avea o plagă înjunghiată la gât şi a fost dus la spital, unde i s-a acordat asistenţa medicală de urgenţă. El a fost dus în operaţie, rana fiind foarte gravă.

IPJ Argeş a precizat că Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că în timp ce se afla în curtea unei biserici din com. Mihăieşti, sat Drăghici, un bărbat şi-a agresat soţia şi fiul în vârstă de 15 ani, aplicându-le mai lovituri de cuţit, în urma cărora ambele victime au decedat. Ulterior, agresorul a încercat să se sinucidă, însă a fost imobilizat de către poliţişti, nu înainte de a se răni grav.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat din Olt, găsit mort într-o fântână

Avatar

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 52 de ani din comuna Pleșoiu a fost găsit înecat în fântâna din gospodăria sa. Se pare că este vorba despre o sinucidere.

Bărbatul a fost găsit de vecini care au alertat poliția.

Polițiștii au solicitat intervenția echipajele ISU pentru a scoate cadavrul din fântână.


„La locul evenimentului s-au deplasat pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD. Fântână avea o adâncime de aproximativ zece metri și diametrul de doar 60 de centimetri. Cu accesoriile din dotare, un pompier a fost coborât în fântână și, cu ajutorul unui ham, a reușit să aducă la suprafață cadavrul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz şi au dispus efectuarea necropsiei.

Potrivit unor surse, bărbatul locuia singur şi avea probleme cu dependenţa de alcool. Acesta nu ar fi fost la prima tentativă de a-şi pune capăt zilelor.


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

STADIUL şantierului Drumului Expres. Imagini VIDEO de pe viitoarea centură de ocolire a Slatinei

Avatar

Publicat

în

Noi imagini video de pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti au fost postate, duminică.

În noul clip se poate vedea stadiul viaductului de la Balta Miclov şi podului de peste râul Olt.


Proiectul “Drum Expres Craiova-Pitești” prevede construirea până la sfârșitul anului 2023 a 121,185 km de drum expres ( 2X2), 10 intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legătură, 8,85 drumuri de legătură.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

construirea a 121,185 km de drum expres;


crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a  proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.