AcasăECONOMIEFonduri nerambursabile pentru fermierii aflați la început de drum

Fonduri nerambursabile pentru fermierii aflați la început de drum

spot_img

Începând de vineri, cei care doresc să devină fermieri își pot depune proiectele în cadrul Programului Național de Dezvolatre Rurală (PNDR) 2020.

- Publicitate -

Cuantumul finanţării pentru cei care se instalează prima dată ca tineri fermieri este 100% nerambursabilă şi se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani (inclusiv pentru exploataţiile pomicole) faţă de cinci ani cât era anterior, potrivit Economica.net.

Fondurile disponibile pentru finanţare sunt de 100 milioane euro, din care 30 milioane de euro pentru zona montană.


Primul prag lunar de calitate este 75 de puncte, iar pragul minim de selecţie a proiectelor este de 30 puncte.

O altă submăsură pentru care AFIR primeşte, în perioada 27 august – 26 noiembrie cereri de finanţare, este submăsura 6.3 – Sprijin dezvoltarea fermelor mici.

Beneficiarii eligibili sunt fermierii care deţin în proprietate sau folosinţă o exploataţie agricolă încadrată în categoria de fermă mică, adică o fermă cuprinsă între 4.000 – 11.999 SO (valoarea producţiei standard).


Tot în perioada menţionată, se primesc cereri de finanţare pentru submăsurile 16.4 şi 16.4a – Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol.

Cuantumul sprijinului acordat prin aceste două submăsuri este 100% nerambursabil.

Valoarea sprijinului financiar pentru cei care doresc să acceseze submăsura 16.4a şi 16.4 a fost majorat la 250.000 de euro.

CITEȘTE ȘI: Zeci de hectare de livadă distruse de grindină. ,,Este afectată atât producţia de anul acesta, cât şi parte din producţia anului viitor”

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri