Connect with us

ECONOMIE

Despăgubiri de până la 300 de lei dacă au loc întreruperi de curent

Publicat

în

Românii afectaţi de întreruperile neprevăzute de curent pot obţine despăgubiri de până la 300 de lei, potrivit unui ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Se pot obţine despăgubiri de până la 300 de lei dacă se opreşte curentul, scrie România Tv.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat în ședința de marți o decizie prin care impune operatorilor de distribuție a energiei electrice să-şi despăgubească clienții afectați de întreruperile neplanificate.


Românii vor fi despăgubiţi inclusiv pentru întreruperile de energie electrică scurte, între 3 secunde și 3 minute.

„Pentru fiecare astfel de depășire operatorii de distribuție vor acorda compensații tuturor utilizatorilor afectați, astfel:

înaltă tensiune: 300 RON peste 10 întreruperi pe an,


medie tensiune: 10 RON peste 10 întreruperi pe săptămână,

joasă tensiune: 5 RON peste 10 întreruperi pe săptămâna.

Impactul acestei măsuri este unul pozitiv pentru utilizatori deoarece includerea monitorizării întreruperilor scurte și prevederea acordării de compensații utilizatorilor la depășirea numărului maxim stabilit de standard, contribuie la obligarea operatorului de a lua măsuri rapide și eficiente pentru remedierea disfuncționalităților care în prezent se manifestă în diferite zone de rețea de joasă tensiune și care pot provoca deprecierea echipamentelor electrocasnice, precum și generarea de disconfort clienților”, potrivit unui comunicat de presă transmis de ANRE.

Ordinul prevede și acordarea posibilității utilizatorilor de a-și monta pe cheltuială proprie analizoare de calitate.

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Noi locuri de muncă, în Balş. Parcul industrial, aproape de operaţionalizare

Publicat

în

Administraţia locală din Balş este aproape să operaţionalizeze Parcul industrial din oraş, procedurile birocratice fiind aproape de final. Primarul Cătălin Rotea spune că există interes din partea investitorilor.

Până la operaţionalizarea Parcului industrial, la nivelul oraşului Balş s-a reuşit deja înfiinţarea de 120 de noi locuri de muncă. Primarul are ca obiectiv 500 de noi locuri de muncă.

„În ceea ce priveşte locurile de muncă, am aprobat o schemă de ajutor  de minimis, încă din luna iunie, pentru investitorii care vor să dezvolte capacităţi de producţie sau spaţii comerciale în oraşul Balş. Pe această schemă sunt în curs de aplicare doi mari agenţi comerciali, cei care dezvoltă galerii comerciale şi care fac un hypermarket. Sunt în plus 120 de locuri de muncă. Ambele complexe comerciale vor fi deschise în luna noiembrie a acestui an. Schema de ajutor presupune facilităţi fiscale între 10 şi 30 la sută din impozitul pe teren şi impozitul pe clădire, pentru investiţii între 30.000 şi 200.000 de euro. Este o promisiune îndeplinită, avem 120 de locuri de muncă noi. Mai avem până la obiectivul de 500 de locuri de muncă”, a declarat Cătălin Rotea.


Parcul industrial din Balş va fi înfiinţat pe un teren al SMR Balş.

„Trebuie să ducem la bun sfârşit înfiinţarea parcului industrial. Din luna ianuarie, am adoptat o hotărâre de consiliu prin care am înfiinţat societatea comercială. Lucrurile au durat destul de mult pentru că trăim într-o ţară birocratică. Pe respectivul teren, pe care îl are în proprietate SMR Balş, în acest moment, au existat clădiri. Acestea au fost demolate, a trebuit efectuată recepţia pentru a stabili că nu mai există aceste clădiri, sunt formalităţi la Cadastru. Eu zic că cel târziu în luna noiembrie vom prelua terenul şi vom putea da drumul la lucrările de racordare la utilităţi a parcului industrial”, arată Rotea.

Edilul mai spune că deja există interes din partea unor investitori.


„Au existat tentative şi solicitări din partea investitorilor, există comunicări pe care le avem cu Ministerul Economiei. Suntem în contact cu mai multe firma care vor să lucreze la Balş, dar până nu avem parcul efectiv înfiinţat, racordat la utilităţi şi făcută toată sistematizarea, nu poţi să pui nimic pe masă. Eu sunt foarte încrezător că parcul industrial va fi finalizat foarte, foarte repede. Birocraţia e aproape de final şi atunci vom reuşi să atingem principalul obiectiv pe care îl avem – creearea de locuri de muncă”, a mai spus Cătălin Rotea.

CITEŞTE ŞI: Locuri de muncă LA STAT. Ce instituții din Vâlcea fac angajări

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

A fost adoptată legea pentru compensarea facturilor la energie și gaze. De când intră în vigoare

Publicat

în

Cu 285 de voturi pentru din 287 de prezenţi, parlamentarii au aprobat legea pentru aprobarea OUG care stabileşte scheme de compensare pentru consumul de gaze şi energie electrică.

Măsura prevede și școlile, spitalele sau bisericile, scrie alephnews.ro.

Proiectul a fost amendat de Senat, care a majorat sumele plătite de la bugetul de stat pentru consumatorii casnici, plafonarea preţului pentru aceştia, precum şi exceptarea de la plată a certificatelor verzi, a contribuţiei de cogenerare şi a accizei şi reducerea TVA pentru consumatorii noncasnici.


Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat după adoptarea legii că piaţa se va calma, că furnizorii au timp să se organizeze şi că persoanele care doresc să amâne plata facturilor trebuie să facă o solicitare la companiile furnizoare.

Legea va merge la promulgare, iar prevederile sale se aplică de la 1 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Angajații pot beneficia de șomaj tehnic, în contextul noilor restricții. Măsura reintrodusă de Guvern


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Bugetul pentru Programul Rabla 2021 ar putea fi suplimentat

Publicat

în

Programul Rabla 2021 ar putea beneficia de o nouă suplimentare de buget, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Programul Rabla 2021 ar putea avea parte de o nouă suplimentară, anunţă AFM într-un comunicat oficial.

În prezent, autorităţile au demarat un proces de identificare a unor “resurse financiare necesare unor noi alocări în cadrul programului”.


“Având în vedere faptul că, în prezent, bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Clasic este epuizat, Administrația Fondului pentru Mediu, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sunt în proces de identificare a unor resurse financiare necesare unor noi alocări în cadrul programului”, se arată în comunicatul AFM.

“Pentru Programul Rabla Clasic, ritmul înscrierilor s-a menținut crescut, ceea ce a condus la suplimentări pe parcursul anului. Pentru acest program, valoarea alocată persoanelor fizice în anul 2021 este de 510 milioane lei, care a fost integral rezervată, fiind necesară o nouă suplimentare.

Mă bucură că există un interes atât de mare pentru acest program, ceea ce reprezintă un mesaj foarte important din partea cetățenilor, că își doresc un aer mai curat și că vor să contribuie la reducerea impactului asupra calității aerului din marile aglomerări urbane”, a declarat președintele AFM, Lorand-Arpad Fulop.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.