AcasăECONOMIEDeficitul bugetar a ajuns la 2,89% în primele șapte luni ale anului

Deficitul bugetar a ajuns la 2,89% în primele șapte luni ale anului

spot_img

Deficitul bugetar a scăzut la 2,89% din Produsul Intern Brut, dar a rămas aproape de valoarea de 34 miliarde lei, după primele șapte luni.

- Publicitate -

România a înregistrat un deficit bugetar de 2,89% din Produsul Intern Brut (PIB), după primele șapte luni ale anului, în scădere față de deficitul de 2,96% raportat la final de iunie, dar și față de cel de anul trecut, din plină pandemie. Ca valoare însă, deficitul a rămas apropiat de nivelul de 34 miliarde lei, raportat și luna trecută, scrie G4Media.

Guvernul se așteaptă la un deficit de 7,13% din PIB, până la finalul acestui an, respectiv de 83,76 miliarde lei.


,,Această evoluție pozitivă din luna iulie a fost determinată de creșterea veniturilor bugetare cu 1,38 puncte procentuale din PIB (an/an), influențată în principal de avansul încasărilor din TVA și fonduri europene precum și de reducerea cheltuielilor bugetare cu 0,44 puncte procentuale din PIB în contexul reducerii dinamicii cheltuielilor de personal. De asemnea, în luna iulie se remarcă un sold bugetar aprope de zero (-0,16 mld lei), față de -4,5 mld lei înregistrat în luna iulie 2020″, susține Ministerul Finațelor.

În perioada ianuarie-iulie 2021 cheltuielile de investiții au fost cu 4,87 mld lei mai mari față de aceeași perioadă a anului precedent.

CITEȘTE ȘI: Un nou mod de calculare a pensiilor. ,,Trebuie să țină cont de evoluția economică”


- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri