Connect with us

ECONOMIE

Cum a rezistat Alro, în pandemie. Marian Năstase, preşedintele CA: „Sectorul auto şi-a revenit, nu la normal, dar a început să crească. Comerţul online a ajutat”

Avatar

Publicat

în

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro SA, Marian Năstase, a explicat că producătorul de aluminiu a fost salvat, în pandemie, de relansarea industriei automotive.

El a arătat că Alro a avut foarte multe comenzi de la producătorii de autoturisme, după ce industria aeronautică a înregistrat scăderi.

„În principiu, nu suntem la nivelul din 2019 al performanţelor pentru că sunt sectoare în care aluminiul este intens folosit şi care s-au prăbuşit, cel puţin o perioadă de timp. Industria aeronautică, spre exemplu. Eu n-am mai văzut un aeroport de un an şi jumătate. În schimb, industria automotive s-a relansat în a doua jumătate a anului trecut din varii motive. Unul dintre motive este chiar pandemia. Adică, oamenii şi-au dat seama că nu mai pot să călătorească cu avionul, vor să călătorească cu maşina şi atunci şi-au pus problema să schimbe maşina pentru a putea merge pe distanţe mai lungi. Sectorul auto şi-a revenit, nu la normal, dar a început să crească”, a declarat Marian Năstase.


El a adăugat că şi comerţul online a reprezentat un ajutor pentru Alro Slatina.

„Mai există un motiv: comerţul online a făcut ca schimbul de mărfuri internaţional să fie blocat. Astăzi, doar 50% din mărfurile care se mişcă pe planetă ajung la timp pentru că nu este suficientă capacitate de containere, care să mişte mărfurile dintr-un punct în altul al globului, din cauza comerţului online. Atunci, la nivel agregat, tot acest comerţ online a pus presiune pe comerţul de mărfuri, a venit un blocaj şi atunci evident că preţurile cresc. Ceea ce a ajutat”, a mai spus Năstase.

Politicile de la nivleul Uniunii Europene au ajutat, de asemenea, Alro.


„Al treilea element este că lumea tinde să devină din ce în ce mai protecţionistă. Continentul american se protejează faţă de continentul asiatic, Europa pune şi ea bariere tarifare şi atunci s-a intrat în această paradigmă care a făcut ca o bună parte din clienţii noştri să se orienteze către fabrici care sunt în Europa, cum suntem noi. Asta ne-a creat un avantaj pentru că la un moment dat era o concurenţă relativ inegală”, a conchis Marian Năstase.

La rândul său, directorul general al Alro, Gheorghe Dobra, a confirmat o scădere în 2020, faţă de anul anterior.

„Ca cifră, 2020 a fost cam la 90 la sută din 2019, când noi am fost peste media economiei, media sectorului nostru. Anul acesta este un an puţin diferit pentru că Uniunea Europeană, în cele din urmă, a pus taxe anti-dumping importurilor din China. Atunci economia europeană se adresează mai mult pieţei interne a UE”, a afirmat Dobra.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

TAROM va concedia 1.000 de angajați până la sfârșitul acestui an

Octavia Hantea

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că de la operatorul aerian de stat, TAROM, au plecat deja 300 – 400 de salariaţi, iar până la finele anului se va ajunge la concedierea unui număr de 1.000 de oameni.

La Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti se pune problema de şomaj tehnic, întrucât oamenii nu mai călătoresc cu avionul, iar 700 de salariaţi sunt afectaţi, scrie Economica.net.

„La CNAB (…) avem un nou management executiv şi non-executiv, adică Consiliu de Administraţie, director, care au de la mine acelaşi mandat: acela de a reduce cheltuielile. Din păcate, la aceste companii, cea mai mare parte de cheltuieli sunt chetuielile cu personalul, mai ales că veniturile sunt foarte afectate la CNAB. Nu se zboară pe Otopeni. Am nişte cifre la nivelul lunii martie: 20% din traficul unui an normal. Or, ei fac bani din câţi pasageri trec, câte aeronave aterizează. Automat, dacă ajung cu veniturile undeva în zona de o cincime, trebuie lucrat şi la partea de cheltuieli, altfel produci doar pierderi. Şi acolo conducerea e într-un proces de dialog şi cu sindicatele pentru a găsi aceste soluţii de reducere a cheltuielilor cu personalul”, a susţinut Drulă.


Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA (CNAB) a mandatat conducerea executivă să demareze procedurile legale de implementare a şomajului tehnic la nivelul CNAB, în condiţiile în care măsurile pentru limitarea pandemiei au condus la scăderea drastică a traficului aerian de pasageri.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Programul Rabla pentru electrocasnice se amână din nou. Ce dată a fost anunțată

Octavia Hantea

Publicat

în

Programul Rabla pentru electrocasnice se amână din nou. Acesta trebuia să înceapă astăzi, însă autoritățile au stabilit ca startul să fie dat în data de 14 mai. Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Primele produse care intră în program sunt maşinile de spălat rufe sau vase, frigiderele şi uscătoarele de rufe.

Prin acest program se vor putea achiziţiona inclusiv laptopuri şi tablete, iar diversele componente au sume alocate separat.


„Regula de bază este, în primul rând, să subvenţionăm schimbarea aparaturii electrocasnice care consumă cel mai mult în casă: frigiderul, maşina de spălat rufe, maşina de uscat rufe. Sunt cele cu care pornim. Prima săptămână o să fie de înscriere, de înregistrare în sistem pentru toţi cetăţenii care doresc să participe în program după care, la o săptămână, porneşte partea programului pe cele trei: maşini de spălat rufe, trebuie să menţionez că sunt şi maşinile de spălat vase, uscat rufe şi frigidere. După care venim cu partea de laptop, tabletă şi televizoare. Alocăm sume pentru fiecare componentă separat, astfel încât să nu ne trezim cum s-a trezit ministerul acum doi ani, cred, că 40% sau 60% din bani se duc pe televizoare”, a declarat ministrul Mediului, joi seară, la Digi 24.

Conform acestuia, în principiu trebuie predate produse similare cu cele achiziţionate, însă vor fi şi excepţii cum ar fi cazul tabletelor sau laptopurilor pentru copiii de şcoală.

De asemenea, pentru cumpărarea unui aparat de aer condiţionat se va putea da la schimb „un consumator mai mare” de energie electrică.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Tichete de muncă pentru bone, grădinari sau menajere. Planuri pentru eliminarea muncii „la gri”

Octavia Hantea

Publicat

în

Voucherele pentru bone, menajere, grădinari şi cei care au grijă de animalele de companie ar putea fi o formă de plată. Este o ideee prin care Ministerul Muncii vrea să elimine munca la gri.

Astfel, prin proiectul de lege în lucru la Ministerul Muncii, cei care au astfel de activităţi ar urma să fie plătiţi prin tichete, care să poată fi decontate la ANAF, scrie Antena3.

În România există peste 500.000 de persoane care lucrează la domiciliul clientului. Printre ei se numără grădinarii, bonele sau menajerele.


Pentru aceștia, Ministerul Muncii vrea să schimbe legislația și să vină cu un nou tip de contract de muncă, iar plata să fie făcută în mod diferit, cu ajutorul unor bonuri de muncă.

Aceste tichete vor fi disponibile la ANAF, iar clienții le vor putea achiziționa de acolo. Pentru serviciile prestate, le pot da grădinarului.

Pentru statul român, avantajul este că se elimină munca la negru, iar pe de altă parte clientul ar putea avea facilități fiscale precum reduceri de impozite.


Pentru moment, este de urmărit dacă această măsură va trece de Comisia Europeană. Această idee se regăsește în documentul cu care Guvernul va merge la Bruxelles pentru negocierea PNRR.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.