AcasăECONOMIECum a reconfigurat pandemia Covid-19 oferta de beneficii extrasalariale

Cum a reconfigurat pandemia Covid-19 oferta de beneficii extrasalariale

spot_img

PREMIUM

Acest articol are conţinut pe care noi îl considerăm PREMIUM. Pentru a putea citi, vă rugăm lăsaţi adresa de mail Atenţie! Introducerea adresei de mail nu implică NICIO TAXĂ, este doar o invitaţie de a face parte dintr-un club SELECT de oameni care citesc informaţii de calitate
Adresa dumneavoastră de mail este 100% protejată de spam!

Pe măsură ce activitatea angajaților a trecut tot mai mult în mediul online, companiile s-au adaptat și au reconfigurat pachetul de beneficii oferit.

Spre exemplu, conform datelor BestJobs, doar 2% dintre companii mai atrag în prezent candidați noi promovând abonamentul la sală ca beneficiu extrasalarial.

Înainte de pandemie, același beneficiu era acordat de peste 50% dintre angajatori.


Tot în contextul evoluției ofertei extrasalariale, se observă că posibilitatea de a lucra remote s-a transformat din beneficiu în mod de lucru obișnuit.

Mai exact, doar 4% din totalul anunțurilor mai menționează remote pe lista de beneficii.

Pe de altă parte, oferta de astfel de joburi a înregistrat în luna ianuarie un record de 15% din totalul locurilor de muncă active pe platforma BestJobs.


În categoria beneficiilor care au scăzut în tendințe se numără și organizarea de petreceri ale companiei, teambuilding-urile, dar și decontarea transportului.

Au început să își facă apariția în oferta companiilor bugetul de compensare pentru telemuncă, sprijin în reconversii profesionale interne, zile libere în plus și acces la terapeuți sau coachi.

CITEŞTE ŞI: Lidl majorează salariile brute ale angajaților. Cât vor încasa din 1 martie

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri