AcasăECONOMIECu ce noutăți vin programele Rabla de anul acesta

Cu ce noutăți vin programele Rabla de anul acesta

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi lansate la începutul lunii februarie, potrivit anunțului făcut de către ministrul Mediului, Tanczos Barna, și vor apărea și noutăți în privința lor. 

Astfel, a anunțat ministrul, în cadrul programului Rabla Clasic se acordă 7.500 de lei, reprezentând 6.000 de lei primă de casare și 1.500 de lei ecobons de vechime.

În cazul motocicletelor, prima de casare va fi de 7.500 de lei.


Programul oferă posibilitatea casării a două autovehicule uzate pentru achiziționarea unuia nou, cuantumul fiind de 12.000 de lei. Sum reprezintă: 9.000 de lei primă de casare și două ecobonusuri de vechime de câte 1.500 de lei.

Rămâne obigativitatea casării a cel puțin unui autovehicul în cadrul programului.

Mașina uzată trebuie să aibă o vechime de cel puțin șase ani de la data fabricației sau de la data primei înmatriculări în România.


Termenul de 60 de zile de casare sau radiere a autovehicolului uzat se elimină, solicitanții având posibilitatea de a-l casa sau radia până la emiterea facturii autovehiculului nou.

Totodată, nou este și faptul că se diminuează cu 5 grame a valoarea cantităților de emisii de CO2/km aferente pragului de eligibitate și pragului de obținere a ecobonusului.

În cazul Rabla Plus se introduce obigativitatea casării unui autovehicul uzat pentru achiziționarea unui autovehicul nou.

Se acordă un ecobonus de vechime în valoare de 1.500 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani care au normă de poluare Euro 3 sau inferioară.

La Rabla Plus va exista posibilitatea casării de cel mult două autovehicule uzate.

În cazul casării unui autovehicul se acordă 46.500 de lei pentru mașină elecrică și 21.500 de lei pentru una hibrid plug-in.

În situația în acre se casează două mașini, se acordă 51.000 de lei pentru autovehicul electric și 26.000 de lei pentru hibrid plug-in.

CITEȘTE ȘI: Scandalul facturilor uriașe la energie și gaz. ANRE a aplicat amenzi

 

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri