Connect with us

ECONOMIE

Conectarea caselor de marcat la serverul ANAF

Publicat

în

În urma aprobării Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, legiferată prin articolului al treilea, alineatul 1, litera a) din ordinul Președintelui ANAF nr.435 din data de 25.03.2021, conectarea tuturor caselor de marcat care funcționează pe teritoriul României la serverul ANAF a devenit obligatorie pentru toate întreprinderile.

În ciuda aplicării acestei prevederi ca atare, până la finalul lunii septembrie a anului 2021 mai puțin de 25% dintre acestea au făcut demersurile necesare. Autoritățile în măsură au vorbit deja despre aplicarea sancțiunilor pentru cei care nu s-au conformat dispozițiilor legale.

Dacă pentru marii contribuabili termenul limită prevăzut a fost luna iunie, cei care aparțin categoriei contribuabililor mici și mijlocii beneficiază de o perioadă mai lungă, care încă nu a expirat.


Termen conectare case de marcat la ANAF in anul 2021

OpANAF nr. 435 din anul 2021 prevede faptul că acei contribuabili încadrați ca fiind mici sau mijlocii au timp la dispoziție de a realiza conectarea până la data de 30.11.2021. Informarea ANAF  a precizat că este recomandat să soluționați această situație cât mai repede deoarece se preconizează o aglomerare excesivă în luna noiembrie, care ar putea duce la blocarea sistemului și generarea unor probleme suplimentare.

Trebuie să aveți în vedere că această operațiune este esențială pentru modernizarea sistemului fiscal din țara noastră și implică în aceeași măsură o serie de avantaje pentru dumneavoastră. Datorită conectării la servere, se va simplifica procesul de înregistrare a obligațiilor declarative, prin renunța la o serie de declarații care trebuie să fie depuse la anumite intervale de timp. În plus, se vor evita erorile care apar în urma completării manuale a documentelor pentru a fi introduse în sistem.


În ceea ce privește sancțiunile prevăzute pentru depășirea termenului lipsă, acestea constau în măsuri contravenționale – amenzi cuprinse între 8000 și 10000 de lei.

Întregul proces este destul de simplu și nu durează mai mult de 40 de minute. Având în vedere beneficiile care vă sunt puse la dispoziție, sancțiunile pe care le puteți suferi și posibilitatea supraaglomerării pe măsură ce se apropie finalul lunii noiembrie, vă recomandăm să prioritizați pe cât posibil îndeplinirea acestei obligații!

Procedura de conectare a caselor de marcat la serverul ANAF

Conectarea caselor de marcat la serverul ANAF se poate realiza prin utilizarea cartelei telefonice sau a unei rețele de internet LAN sau wireless, în funcție de posibilitățile dumneavoastră.

Iată care sunt principalii pași pe care trebuie să îi urmați:

  • Crearea contului SPV prin intermediul unei unități service autorizate, care se ocupă de completarea cererii de realizare a unui profil, autentificarea în contul SPV, încărcarea cererii și atașarea restul documentelor necesare, abia după ce cererea depusă a fost validată,
  • Autentificarea de către distribuitor pe tech.anaf.ro,
  • Adăugarea utilizatorilor, care revine administratorului,
  • Introducerea codului NUI și descărcarea profilului corespunzător,
  • Conectarea propriu-zisă a casei de marcat la sistemul informatic de către unitatea service autorizată prin: introducerea în aparat a certificatului digital din partea ANAF și a fișierului de profil care reglementează trecerea în mediul online, generarea unui raport care să arate transmiterea cu succes a datelor necesare către sistem și atașarea acestui raport la cartea tehnică aferentă casei de marcat.

Deși poate părea complicat, este mult mai simplu atunci când lucrați cu specialiști în domeniu, dornici să vă ajute în soluționarea cât mai rapidă a tuturor problemelor și inconvenientelor care pot apărea pe parcurs. Nu uitați să colaborați exclusiv cu distribuitori autorizați!

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Preşedintele României l-a decorat pe Tronchetti Provera (Pirelli)

Publicat

în

Marco Tronchetti Provera, vicepreședintele Pirelli a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis.

Vicepreședintele executiv și administratorul delegat al Grupului Pirelli S.A., Marco Tronchetti Provera a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Industrial și Comercial” în grad de Comandor în semn de apreciere pentru contribuția avută la consolidarea relației bilaterale de parteneriat strategic dintre România și Republica Italiană, pentru susținerea investițiilor pe piața românească și impulsionarea relațiilor de colaborare româno-italiene din domeniile educațional, sanitar și social.

Decorația a fost înmânată de ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, în cadrul unei ceremonii solemne desfășurate la Milano cu participarea reprezentanților Grupului Pirelli, ai Regiunii Lombardia și ai Consulatului General al României.


CITEŞTE ŞI: Zeci de noi locuri de muncă în Balş, după deschiderea noului magazin Kaufland

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Zeci de noi locuri de muncă în Balş, după deschiderea noului magazin Kaufland

Publicat

în

Încă 80 de noi locuri de muncă au fost create în Balș, joi, odată cu deschiderea noului Kaufland din strada Nicolae Bălcescu.

Primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, a declarat că va continua să suţină investitorii care creează locuri de muncă în localitate. Kaufland se numără printre agenţii economici care beneficiază de reducerea taxelor şi impozitelor printr-o schemă propusă de edil şi aprobată de consiliul local.

„Așa cum m-am angajat în urmă cu un an în fața bălșenilor, crearea de noi locuri de muncă rămâne una  dintre preocupările mele principale, iar acest proces va continua și în perioada următoare. Mă bucur că investitorii își îndreaptă atenția spre bălșeni și, la fel ca și în cazul celorlalte companii, care generează locuri de muncă în orașul nostru, vor beneficia de reducerea taxelor și impozitelor locale”, a declarat Rotea.


Inaugurarea noului Kaufland Balş vine la doar câteva săptămâni de la deschiderea Galeriilor Comerciale Joy. În Galeriile Comerciale Joy funcţionează următorii agenţi economici: Deichmann, KIK, Adana, Darsena, Pepco și Agroland, care înseamnă 30 noi locuri de muncă pentru bălșeni și o varietate mai mare de produse.

CITEŞTE ŞI: CEZ a reluat procesul de facturare, după ce a implementat sistemul de compensare şi plafonare

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Banca Națională a României lansează în circulație bancnota de 20 de lei

Publicat

în

BNR pune în circulație, din 1 Decembrie, o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu.

„Începând cu data de 1 Decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, anunță BNR.

Bancnota cu valoarea nominală de 20 lei este imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm și culoare predominant verde oliv.


Pe aversul bancnotei se regăsesc următoarele elemente grafice reprezentative: portretul Ecaterinei Teodoroiu, anii între care a trăit (1894-1917), un element floral reprezentând un buchet de brândușe (Crocus flavus). În plan secund, în zona centrală este reprezentată o insignă a Asociației Cercetașii României.

Pe reversul bancnotei compoziția grafică include: o reprezentare a Victoriei înaripate de pe Medalia Victoriei, o imagine a Mausoleului de la Mărășești, iar în spatele Mausoleului, o floare de crin.

„În scopul protejării împotriva falsificării, bancnota include o serie de elemente de siguranţă – unele destinate publicului, altele detectabile cu aparatură specială, destinate lucrătorilor din sistemul bancar. (…) Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului”, potrivit comunicatului de presă.


Totodată, începând cu 1 decembrie 2021, Banca Națională va lansa în circuitul numismatic replica pe suport de polimer după prima bancnotă de 20 lei emisă de Banca Națională a României în anul 1881. Tirajul pentru această emisiune numismatică este de 30.000 bucăți. Prețul de vânzare al replicii pe suport de polimer după prima bancnotă de 20 lei emisă de Banca Națională a României în anul 1881 este de 100,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv pliantul de prezentare.

CITEȘTE ȘI: Câți bani va primi România din PNRR până la sfârșitul acestui an

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.