AcasăECONOMIECe se va întâmpla cu pensiile, anul acesta. Explicațiile ministrului Finanțelor cu...

Ce se va întâmpla cu pensiile, anul acesta. Explicațiile ministrului Finanțelor cu privire la legea privind majorarea

spot_img

Pensiile nu vor crește anul acesta pentru că nu sunt bani, a declarat noul ministru al Finanţelor. Dan Vîlceanu a precizat că este atent la a nu se depăşi un deficit bugetar de 7,13% din PIB, precum şi la modul în care ministerele îşi fac execuţia.

- Publicitate -

Legea care prevedere o majorare pensiilor cu 40 de procente nu poate fi pusă în aplicare în forma în care a fost adoptată, a anunţat noul ministru al Finanțelor, potrivit RomâniaTv.

Dan Vîlceanu a mai spus că, cel mai probabil, o creștere a pensiilor va fi propusă anul viitor, de la 1 ianuarie 2022, şi atunci va fi vorba doar de câteva procente, 40%.


Dan Vîlceanu a precizat că este atent la a nu se depăşi un deficit bugetar de 7,13% din PIB, şi va fi atent la cheltuielile fiecărui minister.

„Astăzi la ora 17:00 va fi o discuţie în Coaliţie şi după această discuţie vom şti exact dacă mai sunt modificări şi care sunt aceste modificări. Nu aş vrea să intru în speculaţii. Oricum, suntem foarte concentraţi pe menţinerea deficitului. Aşa cum ştiţi, încă de la momentul în care s-a făcut predarea-primirea ministerului cu premierul, mi s-a dat această sarcină să nu depăşim 7,13 deficit. Şi suntem atenţi la acest lucru şi pe de altă parte suntem atenţi la modul în care ministerele îşi fac execuţia. Nu am vrea să alocăm bani şi după aceea acei bani să nu fie cheltuiţi. Împrumutăm bani şi ulterior ministerele nu cheltuie banii, dobânda o plătim cu toţii”, a declarat Dan Vîlceanu.

Ministrul a spus că este urmărită execuţia fiecărui ordonator de credite, iar dacă banii nu sunt cheltuiţi sau dacă sunt chetuiţi ineficient, se vor lua măsuri.


De asemenea, ministrul Finanţelor a anunţat că SAF-T (Standard Audit File for Tax) va deveni operaţional de la 1 ianuarie 2022 pentru marii contribuabili. Acesta va contribui la reducerea evaziunii fiscale, este o formă de control simplificată, un schimb standard de date cu ANAF.

”Acest proiect va intra în testare începând cu 1 septembrie 2021 şi va fi implementat, operaţionalizat sistemul pentru mari contribuabili pentru început începând cu 1 ianuarie 2022”, a adăugat ministrul Finanţelor.

CITEȘTE ȘI: Kaufland investeşte 12 milioane de euro pentru un supermarket şi o galerie comercială, la Caracal

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri