AcasăECONOMIECE Oltenia răspunde acuzațiilor furnizorilor de energie: „Unii nu vor să cumpere”

CE Oltenia răspunde acuzațiilor furnizorilor de energie: „Unii nu vor să cumpere”

Complexul Energetic (CE Oltenia) a răspuns observațiilor oficialilor furnizorilor, care au spus că cei trei mari producători din piață, CE Oltenia, Nuclearelectrica și Hidroelectrica nu răspund la ofertele de cumpărare de energie electrică.

Oficialii CE Oltenia spun că producătorul de energie a ofertat majoritatea energiei produse în piețele de contracte bilaterale și că, tot așa, contractează în avans pe piețe cea mai mare parte a energiei.

Aceștia afirmă că, de fapt, unii furnizori nu vor să cumpere atunci când ei pun energia electrică la vânzare și au dat exemplul companiei Enel.


“In cursul acestui an, CE Oltenia a vandut 85% din energia produsa prin contracte incheiate pe termen lung pe PCCB, 10% pe Piata pentru Ziua Urmatoare si 5% pe Piata cu Amanuntul. De asemenea, CE Oltenia a vandut deja peste 85% din energia electrica preconizata pentru anul 2022, conform BVC.

Fata de alti participanti, ponderea CE Oltenia pe Piata pentru Ziua Urmatoare si pe Piata Intra-zilnica este sub 5%.

Cantitatile vandute sunt publice pe site-ul OPCOM, fiind tranzactionate pe PCCB-NC sau pe PCCB-Flex, unde se regasesc si furnizorii, si traderii care au achizitionat energia respectiva.

Desi preturile la care au fost perfectate contractele respective au fost mult mai mici decat cele actuale conform evolutiei pietei, unii furnizori (ex. Enel) nu au raspuns ofertelor de vanzare.

CE Oltenia a avut oferte de vanzare si pana in anul 2025 inclusiv, doar o mica parte dintre acestea fiind materializate si cu contracte, deoarece marii furnizori nu au raspuns la ofertele de vanzare care, la momentul respectiv, au avut preturi mult mai mici decat cele din ultima perioada.

Faptul ca o parte dintre furnizori, care sunt si furnizori de ultima instanta, nu au raspuns la ofertele de vanzare ale CE Oltenia este propria decizie a acestora, conform politicii de piata pe care o deruleaza”

CE Oltenia este singurul producător semnificativ de energie pe bază de cărbune din România, operând patru centrale pe lignit: Rovinari, Turceni, Ișalnița și Craiova 2”, spun reprezentanții CEO.

CITEȘTE ȘI: Producția de mașini la Ford Craiova, grav afectată de lipsa semiconductorilor

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri