Connect with us

ECONOMIE

ANRE: Distribuitorii de energie electrică şi gaze naturale, amenzi de peste 2,2 milioane de lei

Publicat

în

ANRE a anunţat că a amendat distributorii de energie electrică şi gaze naturale cu peste 2,2 milioane de lei pentru nereguli precum: întârzieri cu racordarea sau depăşirea numărului maxim de avarii programate.

Funizorii de gaze dublează nestingheriţi preţurile de la o lună la alta, deşi tarifele au fost îngheţate pentru consumatori începând cu 1 noiembrie. Fac asta pentru că ştiu că oricum diferenţa dintre preţul lor astronomic şi preţul plafonat o plăteşte statul, scrie Antena3.

Deşi începând cu 1 noiembrie preţul gazelor naturale a fost plafonat pentru populaţie, adică îngheţat la 0,37 de lei pe kilowatt oră, furnizorii continuă să majoreze exponenţial preţurile.


Doar în ultima luna unii furnizorii au dublat preţurile. Asta pentru că ştiu că diferenţa dintre preţul astronomic şi preţul plafonat o plăteşte oricum statul. Indirect însă tot populaţia plăteşte prin taxe și impozite.

“Va fi practic o sumă mai mare de bani pe care statul, adică noi toti prin contribuțiile pe care le plătim la stat va trebuie sa le platim funizorilor, deci acesta este prima situație incovenabilă”, a spus Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociatiei Energia Inteligența.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că sesizat specula practicată de furnizori.  El îi avertizează că nu le decontează diferenţa de preţ până la tariful plafonat.


Nu numai că au dublat, ci au mărit nejustificat de mult preţul gazului natural. Îi atenţionez  pe furnizori să nu se joace cu ofertele pe care le fac către clienţi, către români, pentru că vom verifica fiecare factură vom verifica fiecare furnizor în parte, iar acolo unde  lucrurile sunt nejustificate, diferenţele de preţ nu vor fi plătite”, a declarat Virgil Popescu, în exclusivitate pentru News Hour With CNN.

Mai mult de atât, frunizorii de gaze riscă şi alte controale

“Există Consiliul Concurenţei care poate interveni şi dacă toţi fac acest lucru şi se pare că toţi fac acest lucru s-ar putea să ne trezim şi cu amenzi pe cifra de afaceri pe care le poate Consiliul Concurenţei şi ANRE pentru cartel, pentru mărire nejustificată de preţ, pentru manipularea pieţei”, a adăugat Virgil Popescu.

În timp ce furnizorii majorează preţurile nestingheriţi, românii sunt nevoiţi să strângă cureaua.

CITEȘTE ȘI: Protecţia Consumatorilor vrea să suspende magazinul online al Altex. Ce nereguli au fost găsite

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Preşedintele României l-a decorat pe Tronchetti Provera (Pirelli)

Publicat

în

Marco Tronchetti Provera, vicepreședintele Pirelli a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis.

Vicepreședintele executiv și administratorul delegat al Grupului Pirelli S.A., Marco Tronchetti Provera a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Industrial și Comercial” în grad de Comandor în semn de apreciere pentru contribuția avută la consolidarea relației bilaterale de parteneriat strategic dintre România și Republica Italiană, pentru susținerea investițiilor pe piața românească și impulsionarea relațiilor de colaborare româno-italiene din domeniile educațional, sanitar și social.

Decorația a fost înmânată de ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, în cadrul unei ceremonii solemne desfășurate la Milano cu participarea reprezentanților Grupului Pirelli, ai Regiunii Lombardia și ai Consulatului General al României.


CITEŞTE ŞI: Zeci de noi locuri de muncă în Balş, după deschiderea noului magazin Kaufland

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Zeci de noi locuri de muncă în Balş, după deschiderea noului magazin Kaufland

Publicat

în

Încă 80 de noi locuri de muncă au fost create în Balș, joi, odată cu deschiderea noului Kaufland din strada Nicolae Bălcescu.

Primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, a declarat că va continua să suţină investitorii care creează locuri de muncă în localitate. Kaufland se numără printre agenţii economici care beneficiază de reducerea taxelor şi impozitelor printr-o schemă propusă de edil şi aprobată de consiliul local.

„Așa cum m-am angajat în urmă cu un an în fața bălșenilor, crearea de noi locuri de muncă rămâne una  dintre preocupările mele principale, iar acest proces va continua și în perioada următoare. Mă bucur că investitorii își îndreaptă atenția spre bălșeni și, la fel ca și în cazul celorlalte companii, care generează locuri de muncă în orașul nostru, vor beneficia de reducerea taxelor și impozitelor locale”, a declarat Rotea.


Inaugurarea noului Kaufland Balş vine la doar câteva săptămâni de la deschiderea Galeriilor Comerciale Joy. În Galeriile Comerciale Joy funcţionează următorii agenţi economici: Deichmann, KIK, Adana, Darsena, Pepco și Agroland, care înseamnă 30 noi locuri de muncă pentru bălșeni și o varietate mai mare de produse.

CITEŞTE ŞI: CEZ a reluat procesul de facturare, după ce a implementat sistemul de compensare şi plafonare

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Banca Națională a României lansează în circulație bancnota de 20 de lei

Publicat

în

BNR pune în circulație, din 1 Decembrie, o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu.

„Începând cu data de 1 Decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, anunță BNR.

Bancnota cu valoarea nominală de 20 lei este imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief, cu dimensiuni de 136 x 77 mm și culoare predominant verde oliv.


Pe aversul bancnotei se regăsesc următoarele elemente grafice reprezentative: portretul Ecaterinei Teodoroiu, anii între care a trăit (1894-1917), un element floral reprezentând un buchet de brândușe (Crocus flavus). În plan secund, în zona centrală este reprezentată o insignă a Asociației Cercetașii României.

Pe reversul bancnotei compoziția grafică include: o reprezentare a Victoriei înaripate de pe Medalia Victoriei, o imagine a Mausoleului de la Mărășești, iar în spatele Mausoleului, o floare de crin.

„În scopul protejării împotriva falsificării, bancnota include o serie de elemente de siguranţă – unele destinate publicului, altele detectabile cu aparatură specială, destinate lucrătorilor din sistemul bancar. (…) Punerea în circulație a bancnotei cu valoarea nominală de 20 lei se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași şi Timiș ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului”, potrivit comunicatului de presă.


Totodată, începând cu 1 decembrie 2021, Banca Națională va lansa în circuitul numismatic replica pe suport de polimer după prima bancnotă de 20 lei emisă de Banca Națională a României în anul 1881. Tirajul pentru această emisiune numismatică este de 30.000 bucăți. Prețul de vânzare al replicii pe suport de polimer după prima bancnotă de 20 lei emisă de Banca Națională a României în anul 1881 este de 100,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv pliantul de prezentare.

CITEȘTE ȘI: Câți bani va primi România din PNRR până la sfârșitul acestui an

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.