Connect with us

ECONOMIE

Alro Slatina raportează o creştere a cifrei de afaceri. Date complete

Publicat

în

  • Alro Slatina raportează o creştere a cifrei de afaceri, cu 27% în primele trei trimestre ale anului 2021, față de aceeaşi perioadă din 2020, și cu 60% în trimestrul 3 2021, față de T3 2020.
  • Totodată, reprezentanţii companiei vorbesc despre volume mai mari ale vânzărilor de produse laminate plate din aluminiu și alumină în perioada T1-T3 2021 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, precum și în T3 2021 față de T3 2020.
  • Cei de la Alro vorbesc şi de creșterea prețului energiei electrice, în special în T3 2021, când a atins cote mai mari cu 35% față de perioada similară a anului trecut, a contrabalansat parțial prețurile atractive ale aluminiului pe piețele internaționale, care au raportat valori mai mari cu 55% față de media raportată în T3 2020.
  • În octombrie 2021, Grupul a primit suma de 396 milioane lei drept compensație pentru costurile cu energia suportate în 2020.

„Am reușit să depășim un an 2020 greu, marcat de incertitudine severă din cauza pandemiei de COVID-19 și perioada T1-T3 2021 caracterizată de o revenire, dar și de noi provocări în ceea ce privește prețurile energiei, materiilor prime și modificările legislative la nivel local și european. Această nouă realitate ne-a împins din nou să acționăm cu prudență și să stăm în alertă pentru a reuși să ne menținem toate unitățile de producție 100% funcționale, fără perturbări în lanțul de distribuție și disponibilizări”,a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

„Efectele îmbunătățirii generale a pieței aluminiului ne-au ajutat să raportăm rezultate mai bune, dar acestea au fost parțial diminuate de evoluția anormală a pieței de energie, caracterizată printr-o creștere fără precedent a prețurilor și din cauza presiunii mari pentru decarbonizarea energiei în Europa și România. În aceste circumstanțe, am implementat mai multe măsuri pentru a atenua această situație neobișnuită și am continuat planul de investiții în proiecte de eficiență energetică, menținându-ne totodată poziționarea pentru a câștiga autonomie și din perspectivă energetică”, a adăugat Marian Năstase.


CITEŞTE ŞI: Bolt ajunge şi în Râmnicu Vâlcea. Care este preţul serviciului de transport la cerere

Redresarea economică la nivel mondial în 2021 și creșterea cererii în industriile auto, construcții și inginerie generală au dus la vânzări mai mari pentru produsele Grupului în T1-T3 2021, în special pentru bare și produse laminate plate. Industria aeronautică, unde Grupul vinde produse laminate plate cu valoare adăugată mare și foarte mare, a continuat să înregistreze niveluri scăzute, dar a început să dea semne de redresare într-un ritm relativ lent în T3 2021.

Prețul aluminiului și-a continuat tendința ascendentă și a atins o medie de 2.384 USD/tonă în T1-T3 2021, în creștere cu 751 USD/tonă față de perioada similară din 2020. Această tendință ascendentă a continuat în T3 2021 când media LME era de 2.648 USD/tonă, mai mare cu 944 USD/tonă comparativ cu media raportată în T3 2020 ( respectiv 1.704 USD/tonă), atingând un nivel maxim în T1-T3 2021 de 2.950 USD/tonă la 13 septembrie 2021.


Astfel, performanța stabilă a producției, volumele vândute mai mari și prețurile atractive la aluminiu în perioada analizată au condus la creșterea valorii vânzărilor produselor din aluminiu primar cu 26% și cu 25% pentru produsele din aluminiu prelucrat în T1-T3 2021 față de perioada similară din 2020. Divizia de Aluminiu Primar a raportat o creștere a cantităților produse cu 9% în T1-T3 2021 față de T1-T3 2020 și cu 14% mai mare în T3 2021 față de T3 2020. Aceeași tendință ascendentă a fost înregistrată și de Divizia de Aluminiu Prelucrat, cu 13% mai mare în T1-T3 2021 față de T1-T3 2020 și cu 31% mai mare în T3 2021 față de T3 2020.

Cu toate acestea, în perioada analizată, performanța bună a industriei aluminiului a fost parțial diminuată de creșterea prețurilor materiilor prime și utilităților. Piața de energie electrică a fost dominată de o creștere fără precedent a prețurilor energiei, în principal legată de creșterea prețurilor certificatelor de emisii de dioxid de carbon și de majorarea prețului gazelor. Prin urmare, costul bunurilor vândute a crescut la nivelul Grupului cu 8% în T1-T3 2021 față de T1-T3 2020 și cu 29% în T3 2021 față de T3 2020, în principal din cauza tendinței ascendente a prețului energiei electrice și gazelor naturale. În aceste circumstanțe, Grupul și-a păstrat preocuparea pentru optimizarea ratelor de consum de energie electrică. S-a continuat astfel modernizarea cuvelor de electroliză folosind tehnologia AP12LE, fiind puse în funcțiune 75 de cuve (T1-T3 2020: 31 cuve modernizate cu tehnologia AP12LE), proiectul fiind in derulare.

Rezultatul operațional (EBIT) în T1-T3 2021 se ridică la 164 milioane RON față de 355 milioane RON raportat în T1-T3 2020. Deși Grupul a obținut rezultate operaționale mult mai bune, în 2021 nu a putut înregistra un venit din schema de compensare pentru emisiile indirecte de CO2 încorporate în prețurile energiei, așa cum a făcut-o în 2020, întrucât legislația nu a fost implementată la nivel local. În T3 2021, EBIT înregistrat a fost cu 89 milioane RON mai mare față de T3 2020, datorită prețurilor atractive ale aluminiului și al nivelului ridicat de cerere pentru produsele Grupului, concretizate în volume vândute mai mari.

Cu toate acestea, rezultatul net al Grupului este o pierdere de 25 milioane RON în T1-T3 2021 comparativ cu un profit de 273 milioane RON obținut în perioada similară a anului trecut. Chiar dacă a obținut rezultate operaționale bune în T1-T3 din 2021, acestea nu au putut acoperi pierderea din diferențe de curs valutar și unei ajustări privind cheltuiala cu impozitul pe profit. Totuși, în T3 2021, rezultatul net al Grupului a fost un profit net de 23 milioane RON, cu 16% mai mare decât profitul net de 20 milioane RON raportat în T3 2020, pe fondul unei creșteri semnificative a cifrei de afaceri cu 60% în T3 2021.

CITEŞTE ŞI: Francezii de la Catinvest extind Electroputere Mall cu peste 7.000 de metri pătraţi. Ce magazine noi apar

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Sfaturi de la directorul ANPC privind alegerea cadourilor pentru sărbători

Publicat

în

Directorul ANPC atenționează părinţii cu privire la cadourile achiziționate pentru sărbători.

Şi anul acesta părinţii sunt dispuși să cheltuie oricât pentru fericirea celor mici.

Ca în fiecare an bătaia cea mai mare se dă pe dulciuri şi jucării. Dacă pe vremuri darurile oferite de Moș Nicolae nu depășeau dimensiunea unei ghetuțe acum însă pretențiile au crescut după dorințele celor mici.


Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, atenționează părinţii să achiziționeze dulciuri şi jucării numai din magazine specializate.

„Dulciurile şi jucăriile sunt cele mai dorite daruri de Moş Nicolae şi Moş Crăciun… dar atenţie ce produse achiziționați! Dacă doriți să dăruiți o jucărie care să nu reprezinte un pericol pentru copiii dumneavoastră, ci să fie un cadou practic, atractiv care să aducă zâmbete pe chipurile lor, trebuie să țineți cont de următoarele sfaturi: să achiziționați jucării numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanță fiscală), de care veți avea nevoie pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranţa unui produs şi să alegeți întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacitățile şi aptitudinile sale. Jucăriile trebuie să fie însoțite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată care ajută la alegerea jucăriei. Trebuie să aveți în vedere faptul că jucăriile care nu sunt destinate unui grupe de vârstă specifice pot să îi rănească”, a scris sâmbătă, pe Facebook, Paul Anghel.

Directorul ANPC recomandă părinților să verifice dacă jucăriile au marcate pe ele numele producătorului, importatorului (numele, denumirea comercială înregistrată sau marca înregistrată a producătorului şi/sau a importatorului şi adresa la care pot fi contactați); numărul unic de identificare a jucăriei (tipul, lotul sau numărul de serie ori al modelului sau alt element de identificare) şi marcajul de conformitate CE care conduce la supoziția că jucăria este sigură.

Şi în privința dulciurilor, Paul Anghel recomandă achiziționarea acestor produse numai din locuri autorizate: „Trebuie evitată cumpărarea de la vânzători ambulanți, chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic”.


Înainte de cumpărare, trebuie verificată starea ambalajelor (integritate, etanșeitate) şi încadrarea produselor în data durabilității minimale, după caz, în data limită de consum stabilite de producător.

Pentru ciocolată şi produse din ciocolată trebuie menționat în mod obligatoriu conținutul de cacao substanță uscată, exprimat în procente, iar în cazul ciocolatei umplute se menționează produsul de umplutură. De asemenea, trebuie menționat adaosul de cafea sau băuturi spirtoase, atunci când acesta depășește 1% din masa produsului.

Ciocolata proaspătă trebuie să prezinte o suprafață lucioasă, nestratificată şi fără pete, să fie onctuoasă, casantă la rupere fără senzație de rugozitate la masticare, culoare şi gust specific, iar drajeurile trebuie să aibă suprafața netedă, lucioasă, uscată şi nelipicioasă, recomandă directorul general al ANPC.

CITEȘTE ȘI: Bugetul pentru etapa a doua a Programului Rabla pentru Electrocasnice, epuizat în 8 minute

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Bugetul pentru etapa a doua a Programului Rabla pentru Electrocasnice, epuizat în 8 minute

Publicat

în

Bugetul de 14 milioane de lei pentru etapa a doua a programului Raabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în 8 minute, a anunțat președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Lorand-Arpad Fulop. 

Au fost generate 33.877 de vouchere, din care aproximativ 19.000 pentru televizoare, 9.600 pentru laptopuri și 5.100 pentru tablete, scrie Mediafax.

„Interesul pentru această etapă a fost uriaș, iar din cauza numărului mare de accesări din păcate unii utilizatori au avut probleme de conectare. Suma de 14 milioane de lei înseamnă aproximativ 34.000 de persoane, iar aplicația a fost gândită ca pe minut să aibă acces fără probleme 75.000 de persoane”, a spus președintele AFM, precizând că în cazul în care numărul utilizatorilor crește pentru respectiva valoare, există posibilitatea apariției unor probleme.


„Așteptăm raportul dezvoltatorului pentru a vedea ce nu a funcționat corespunzător”, a adăugat Lorand-Arpad Fulop.

Lista finală cu cei care au reușit să genereze vouchere va fi afișată pe site-ul instituției până la sfîrșitul zilei.

Într-un comunicat separat Serviciul de âtelecomunicații Speciale precizează că aplicația utilizată de către Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicației, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site. STS a semnalat situațiile apărute către echipa de dezvoltare a contractorului AFM și oferă suport tehnic pentru remedierea acestora. Pentru programul „Rabla pentru electrocasnice”, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituției, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă.


În etapa a doua utilizatorii puteau genera vouchere de 400 de lei pentru televizoare având cel puţin noua clasa energetică G, 500 de lei pentru laptopuri și 300 de lei pentru tablete.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ECONOMIE

Tichete de vacanță pentru bugetari, acordate de anul viitor. Ce valoare vor avea

Publicat

în

Tichetele de vacanță se vor acorda din nou din 2022. Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru acordarea de vouchere a fost pus în dezbatere publică. Acestea se vor acorda până în 2026, iar valoarea lor va rămâne aceeași, 1.450 lei pentru fiecare salariat.

Voucherele se pot folosi doar pe teritoriul României, iar celor nefolosite emise anul trecut li se va prelungi termenul până în decembrie 2022.

Ministerul Turismului  a anunţat că acordarea voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar în 2022 a fost principala temă de discuţie în cadrul primei întâlniri de lucru pe care Constantin Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a convocat-o la sediul instituţiei cu reprezentanţi ai mediului asociativ de profil.


”Sistemul românesc de acordare a voucherelor de vacanţă este un exemplu de bună practică şi aş menţiona o parte din beneficiile pe care acest program le are, cum ar fi stimularea circulaţiei turistice interne, sprijinirea comunităţii locale, refacerea forţei de muncă, reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii, dar şi crearea unor noi oportunităţi de angajare. Din aceste motive, chiar astăzi am publicat în transparenţă decizională proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării acestora în 2022″, a declarat Daniel Cadariu.

Potrivit proiectului OUG, acordarea, în perioada 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2020, a indemnizaţiilor de vacanţă sau a primelor de vacanţă, după caz, sub forma voucherelor de vacanţă, în valoare de 1.450 lei ”s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei turismului din România încurajând un număr de circa un milion de salariaţi români din cadrul instituţiilor de stat sau al societăţilor în care statul este acţionar unic sau majoritar, să-şi petreacă concediile în ţară”.

”Această măsură a atenuat o mare parte din efectele negative ale pandemiei COVID 19 asupra sectorului turistic, cetăţenii români posesori de vouchere de vacanţă achiziţionând pachete turistice în ţară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată. De altfel, un efect complementar al acestei măsuri a fost creşterea numărului de solicitări de autorizare a unităţilor de cazare. La nivel naţional, creşterea a fost de 10% comparativ cu anii precedenţi”, se arată în Expunerea de motive.


Având în vedere menţinerea efectelor negative ale pandemiei precum şi faptul că numărul cazurilor de infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 este foarte crescut în continuare, este necesară prelungirea valabilităţii voucherelor emise în perioada ianuarie – decembrie 2020 până la data de 31 decembrie 2022.

”Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026, prin aplicarea în continuare a dispozitiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la acordarea voucherelor personalului plătit din fonduri publice, va sprijini industria ospitalităţii, puternic afectată de efectele pandemiei COVID 19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activităţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi/sau alimentaţie publică sau a restrângerii circulaţiei persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat”, se mai arată în Expunerea de motive.

În perioada 2022 – 2026, voucherele de vacanţă vor fi emise doar pe suport electronic.

Decizia acordării voucherelor de vacanță vine după ce în acest an bugetarii nu au mai primit tichete cadou pentru petrecerea vacanțelor în România, iar în acest context turismul a avut de suferit pentru că mulți au ales calea vacanțelor de peste hotare.

CITEȘTE ȘI: Începe a doua etapă de selectare a voucherelor în cadrul programului Rabla pentru Electrocasnice

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.