AcasăTECHEchipamentele care fac orice sarcina mai usoara

Echipamentele care fac orice sarcina mai usoara

spot_img

Cum industria de retail este atat de complexa si extinsa in ziua de azi, exista sarcini pe care le putem realiza doar utilizand anumite tehnici, echipamente, instrumente. In principiu, industria de retail face referire la procesul de vanzare cu amanuntul si astfel cuprinde totalitate de magazine, centre comerciale, mai noi site-uri si magazine online precum si orice alta persoana sau companie care vinde ceva, facandu-i astfel vazatori.

Ca si in alte domenii de activitate, retailul trebuie sa se promoveze si trebuie utilizate diverse tactici si tehnici prin care sa fie obtinuti cat mai multi clienti. De asemenea, luand ca exemplu un magazin, trebuie oferite produse si servicii de calitate, care sa faca un client sa il aleaga si a doua oara. Este importanta o buna organizare a produselor pe rafturi pentru ca un client sau un vanzator sa le identifice rapid, sa fie oferite informatii clare si detaliate despre fiecare produs si desigur, sa aiba si preturi bune.

Acolo unde vorbim despre spatii mari, precum cele de depozitare, supermarketuri, depozite de materiale si asa mai departe, vorbim despre mii de produse diferite, care trebuie aranjate si clasificate cat mai bine astfel incat sa fie gasite usor. Foarte comune in acest sens sunt rafturile, in cazul unui depozit vorbim deja despre rafturi de dimensiuni destul de mari incat sa putem amplasa pe acestea intregi paleti, in partile superioare. Aceasta tehnica este utilizata in spatiile in care si depozitarea dar si vanzarea de realizeaza in acceasi zona. In acest sens, completarea produselor de face si mai rapid, doar luand de sus si punand jos, fara a le mai aduce de la distante mai mari, din alte depozite.

Pentru o cat mai buna manevrare a  produselor ce sunt ambalate, in paleti sau boxpaleti, un echipament absolu esential este un transpalet. Acestia pot fi atat manuali cat si electrici, fiecare avand anumite avantaje in functie de spatile in care sunt utilizati si sarcinile de lucru. Iar dintre acestia, cel mai simplu de utilizat, in special in spatiile de mici dimensiuni, sunt cei manuali.

Putem gasi diverse modele de transpalete manuale StoreExpert, perfecte pentu afacerile mici sau cele la inceput, care nu au un buget atat de mare incat sa achizitioneze din start echipamente de top, precum transpalete electrice sau chiar alte sisteme de ridicare unde este cazul.

Prin faptul ca sunt foarte usoare si usor manevrabile pe orice tip de suprafata, de la podele netede pana la cele cimentate sau metalice, nu este nevoie de cineva cu multa experienta si cunostinte in a le utiliza in mod eficient. Este nevoie desigur de ceva control si siguranta deoarece, la incarcaturi mari, exista sansa de dezechilibru insa foarte rar. De asemenea, ei sansa ca acestea sa se defecteze este destul de mica si chiar si asa, reparatiile se pot face rapid si cu costuri foarte mici.

Comparativ cu transpaletele electrice, transpaletele manuale ne aduc numeroase beneficii in utilizarea dar si mentenanta acestora, dupa cum urmeaza:

  • Au preturi de achizitie mult mai mici. Atat de la acest magazin cat si din altele, preturile transpaletelor manuale sunt mult mai mici decat al celor electrice in timp ce gama de sarcini pe care le poate realiza este destul de vasta, avand posibilitatea de a obtine transpatele care sa ridice si peste 2500 de kg.
  • Usurinta in utilizare. Manevrarea, atunci cand il conducem sau cand incarcam si descarcam ceva, se face usor. Desi la prima vedere pere rigid, putem lua usor viraje si astfel putem intra usor si fara probleme pe raioane si printre rafturi.
  • Mentenanta se realizeaza mult mai usor si la costuri mai mici. Fiind vorba doar de piese mecanice, precum roti, arcuri, sisteme hidraulice, acestea se inlocuiesc mai usor si se intretin mai usor, sistemele electrice si automatie ale unui transpalet electric fiind mai scumpe si mai dificil sa remediat atunci cand sunt defecte.
  • Ne ajuta sa realizam economii si in ceea ce priveste utilizarea de combistibil, fiind actionati manual si de asemenea nu trebuie sa investim nici in pregatirea avansata a personalului care sa se ocupe co manevrarea.
  • Mult mai utile in spatiile inguste, de mici dimensiuni sau joase, acolo unde transpaletele electrice ce au dimensiuni mai mari ar fi mult mai greu de utilizat.
  • Ocupa mai putin spatiu atunci cand nu le utilizam si trebuie sa le depozitam undeva anume. Practic, putem stivui mai multe transpatele unui peste celalalt si economisim astfel si mai mult spatiu sau le putem baga sub un palet.
  • Pot fi utilizate pentru a transporta usor incarcaturi de la exterior in interior sau invers, acolo unde caile de acces nu sunt atat de mari, ca latime sau inaltime.

Comparativ cu un transpalet electric, cel mecanic se utilizeaza si de forta operatorului, in impingere sau tracere precum si in ridicarea sau coborarea bratelor de prindere si astfel, manevrarea se poate spune ca este mai greoaie. Cu toate aceastea, cricurile hidraulice sunt create astfel incat sa nu ne oblige sa utilizam prea mult efort fizic in realizarea sarcinilor necesare.

Mentinerea eficientei unui transpalet de face prin verificarea funtionalitatii sistemelor hidraulice, fiind recomandata utilizarea de uleiuri si lubrifianti de calitate care sa asigure o buna frecare si rezistenta a sistemului. Iar prin alegerea unui magazin profesional din care sa achizitionam transpatele manuale, avem garantia calitatii si a eficientei acestora in toate sarcinile din domeniul de retail in care le putem utiliza, la preturi foarte bune.

- Publicitate-spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri