AcasăACTUALEchipamente noi pentru comisariatele județene ale Gărzii de Mediu. Proiect în valoare...

Echipamente noi pentru comisariatele județene ale Gărzii de Mediu. Proiect în valoare de peste 13 milioane de euro

spot_img

Comisariatele județene ale Gărzii de Mediu vor primi, până la sfârșitul anului în 2024, echipamente noi, anunță Ministerul Mediului.

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tanczos, a semnat, luni după-amiază, contractul de finanțare pentru proiectul „Echipamente de monitorizare și control pentru Garda Națională de Mediu”, finanțat din PNRR, scrie Mediafax.

Proiectul, cu o valoare totală de 13 milioane de euro (fără TVA), are în vedere dotarea cu noi echipamente, până la finele anului 2024, a celor 43 de comisariate județene ale Gărzii de Mediu. Aceste echipamente vor fi folosite pentru activități de monitorizare și control al gestionării deșeurilor pentru a se asigura creșterea gradului de trasabilitate a deșeurilor, o vizibilitate sporită în traseul real al transporturilor de deșeuri și, implicit, reducerea cantităților de deșeuri transportate ilegal”, a declarat ministrul.

CITEȘTE ȘI: Peste 80 de milioane de euro, din PNRR, pentru investiții în ambulatoriile de specialitate. Anunțul ministrului Rafila

Se vor cumpăra: un sistem integrat TIC care va deservi cele 43 de comisariate, 8 sisteme de scanare a camioanelor, 271 de camere video de bord, 16 vehicule aeriene fără pilot, 8 vehicule utilitare echipate cu comunicații radio pentru transportul echipamentelor de monitorizare și 709 camere video purtate pe corp.

„Implementarea acestui proiect va conduce la creșterea numărului de controale efectuate de comisarii Gărzii de Mediu, dar și a a eficienței și a calității acestor acțiuni. Una din țintele propuse prin proiect este ca, până la finele lui 2025, să fie efectuate primele 400 de misiuni de monitorizare și control cu echipamentele achiziționale”, transmite Ministerul Mediului.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri