AcasăACTUALDupă pandemie, în judeţul Olt, cresc infracţiunile comise de minori. Zeci de...

După pandemie, în judeţul Olt, cresc infracţiunile comise de minori. Zeci de cazuri de violenţă, semnalate chiar în şcoli

spot_img

Infracţiunile comise de minori au crescut, în judeţul Olt, în anul 2021 faţă de perioada precedentă, potrivit informaţiilor remis de IPJ. Totodată, zeci de cazuri au fost semnalate chiar în incinta unităţilor de învăţământ.

- Publicitate -

Potrivit datelor remise de IPJ Olt, în anul 2021, au fost sesizate 186 de infracțiuni comise de minori, cu 45 mai multe față de anul anterior.

În 2021, dintre infracțiunile comise de minori, principalele sunt: lovirile sau alte violențe (32,8%), vătămarile corporale din culpă (20%) și furturile (20%).


Comparativ, în 2020, situaţia era următoarea: lovirile sau alte violențe (25,5%), furturile (24%) și vătămarile corporale din culpă (22%).

Sursa citată mai precizează că, în anul 2021, din totalul infracțiunilor sesizate comise de minori, 37 s-au produs în incinta unităților de învățământ și trei în zona adiacentă.

În anul 2020, din totalul infracțiunilor sesizate comise de minori, şase infracțiuni s-au produs în incinta unităților de învățământ și trei în zona adiacentă.


Creşterea infracţiunilor comise de minori, în anul 2021 faţă de anul viitor, cu atât mai mult în incinta şcolilor, vine pe fondul reluării activităţii în şcoli, după lockdown-ul din 2020.

CITEŞTE ŞI: Bărbat reținut după ce și-a violat nepoatele în vârstă de 9 și 11 ani

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri