AcasăEDUCAŢIEDupă ce a plagiat un curs universitar, fostului ministrul Cîmpeanu i se...

După ce a plagiat un curs universitar, fostului ministrul Cîmpeanu i se cere retragerea de la președinția Agenției Universitare a Francofoniei

spot_img

Universitățile Franței, asociația care reunește instituțiile de învățământ superior franceze, a transmis printr-un comunicat de presă că îi solicită fostului ministru al Educației Sorin Cîmpeanu să se retragă din funcția de președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, în urma acuzațiilor de plagiat cu care este confruntat.

„Din cauza acuzațiilor de încălcare a eticii științifice al căror subiect este, Universitățile Franței îl invită pe Sorin Cîmpeanu să opteze pentru prudență, prin retragerea de la președinția Agenției Universitare a Francofoniei (AUF).

CITEŞTE ŞI: Un tânăr înarmat cu un pistol airsoft a intrat peste o familie în casă, cerând să îi dea bani

Universitățile din Franța nu pretind că vorbesc în locul dreptății și nu se pot alătura campaniei critice care se desfășoară pe rețelele de socializare. Universitățile din Franța solicită să se analizeze acuzațiile aduse lui Sorin Cîmpeanu în lumina valorilor și regulilor etice în care comunitatea academică internațională se recunoaște și se adună.

Ca atare, președintele AUF este chemat să-și asume responsabilitățile pentru a menține buna funcționare a agenției pe durata procedurii”, se arată în comunicatul transmis de Universitățile Franței.

articolul complet, la PressHUB

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri