AcasăACTUALDSP Dolj a estimat un necesar de 50.000 de doze de vaccin...

DSP Dolj a estimat un necesar de 50.000 de doze de vaccin antigripal

spot_img

50.000 de doze de vaccin antigripal se estimează că vor ajunge, anul acesta, în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, prima tranșă fiind posibil să sosească luna aceasta.  

Purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu, a menționat că de la Ministerul Sănătății au fost informați că distribuirea dozelor se va face în luna octombrie.

„Vaccinul pentru populație va ajunge în județ pe parcursul lunii octombrie. Noi am estimat 50.000 de doze. În funcție de consum vom suplimenta numărul acestora. Vom vedea cum va fi situația.  Sperăm ca și în acest an să vaccinăm, în Dolj, cât mai multe persoane”, a precizat dr. Ștefan Popescu.

Ca în fiecare an, vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC.

Medicul Popescu a spus că persoanele care se vaccinează împotriva Covid pot face și vaccinul antigripal, neexistând niciun risc.

„Se poate face la orice interval de timp. Nu sunt contraindicații în acest sens”, a specificat reprezentantul DSP Dolj.

CITEȘTE ȘI: România cumpără 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate. Anunțul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri