AcasăADMINISTRAŢIEDouă zone defavorizate din Caracal, transformate în cartiere moderne, prin proiecte cu...

Două zone defavorizate din Caracal, transformate în cartiere moderne, prin proiecte cu fonduri europene. Contract semnat

spot_img

Municipalitatea caracaleană a semnat un contract de finanţare a unui proiect prin care își doreşte să le asigure locuitorilor din cartierele Carpați și Fânărie condiții mai bune de trai.

- Publicitate -

Contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 a fost semnat vineri, , de către directorul general interimar al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, Ștefan-Cătălin Catană, și primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea.

Concret, va fi construit un centru comunitar integrat în care vor fi amenajate o grădiniță, un loc de joacă în interior și unul în aer liber, o baie comunală dotată cu toalete, dușuri, mașini de spălat și uscătorie, o locuință pentru victimele violenței domestice, precum și un centru de resurse pentru sprijinirea persoanelor defavorizate.


De asemenea, va fi modernizată infrastructura sportivă a Liceului Tehnologic „Constantin Filipescu” și a Școlii Gimnaziale Nr. 1 „Mihai Viteazul”, vor fi reabilitate mai multe străzi, trotuare și alei, vor fi amenajate parcări și spații verzi, vor fi refăcute și extinse sistemele de instalații și utilități și vor fi realizate lucrări de igienizare și salubrizare.

„Decalajul de dezvoltare, infrastructură şi investiţii între zonele centrale şi cele de la periferie reprezintă o problemă cu care se confruntă mai multe orașe din regiune și pe care autoritățile publice locale doresc să o rezolve cu fondurile europene atrase. Este și cazul Primăriei municipiului Caracal, care, prin proiectul semnat astăzi, urmărește reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și implementează acțiuni integrate care vizează intervenții în infrastructura socială, infrastructura de educație și amenajarea spațiului urban degradat”, a declarat Ștefan-Cătălin Catană, directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia.

Proiectul implementat de Primăria municipiului Caracal are o valoare totală de aproximativ 8,7 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 7,8 milioane de lei. Investițiile vor fi derulate în cadrul Axei Prioritare 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității (DLRC).


„Există în comunitatea noastră persoane cu risc de excludere socială, care nu au șanse la educație, la angajare, la o viață mai bună. Și, atunci când reușești să îi ajuți, să le aduci o speranță, simți că ai răspuns încrederii pe care cetățenii au investit-o în tine. Tocmai de aceea, semnarea acestui contract de finanțare este o mare reușită, proiectul este unul deosebit de complex și le va oferi locuitorilor din cele două cartiere vizate condiții mult mai bune de trai. Fără fondurile europene atrase, nu am fi avut posibilitatea să ducem aceste planuri la bun sfârșit”, a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.

Din cele șapte proiecte depuse în cadrul POR 2014-2020, Primăria municipiului Caracal a semnat șase contracte de finanțare, prin care vor fi reabilitate și modernizate cartierele urbane marginalizate Carpați și Fânărie, vor fi restaurate și dotate Biblioteca „Virgil Carianopol”, Muzeul Romanațiului și Muzeul de Etnografie „Hagiescu Miriște”, vor fi realizate lucrări pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Caracal și pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului. Valoarea totală a celor șase proiecte contractate este de 51,2 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Mircea Geoană: „Nu anticipăm riscuri la adresa securităţii ţărilor aliate. Conflictul va mai dura”

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri