AcasăACTUALDouă județe din Oltenia vor fi afectate de inundații. Zonele aflate sub...

Două județe din Oltenia vor fi afectate de inundații. Zonele aflate sub Cod Galben

spot_img

Hidrologii au emis o avertizare Cod Galben de viituri, valabilă de vineri până sâmbătă, la ora 12.00, fiind vizate râuri din nouă județe, între care Dolj și Mehedinți. 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Someşul Mare, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Desnăţui, Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui, Bistriţa (afluent al Siretului), cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Sunt sub Cod Galben de inundații râuri din județele Bistriţa Năsăud, Timiş, Arad, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Suceava, Neamţ şi Harghita.


Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul vineri ora 18.00 – sâmbătă ora 9.00 pe unele râuri mici din judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, mai anunță hidrologii.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat din Mehedinți s-a răzbunat pe fostul patron din Craiova, dând foc unor bunuri din unitatea economică. Fapta a fost sesizată la mai bine de o lună distanță

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri