AcasăACTUALDosarul vameşilor şpăgari | Inculpaţii, achitaţi sau condamnaţi cu suspendare

Dosarul vameşilor şpăgari | Inculpaţii, achitaţi sau condamnaţi cu suspendare

spot_img

Curtea de Apel a pronunțat săptămâna trecută achitări și condamnări cu suspendare pe bandă rulantă, în dosarul vameşilor şpăgari de la Albiţa, iar sentința a fost dată înainte ca răspunderea penală să prescrie.

Din dosarul vameşilor şpăgari de la Albiţa s-a ales praful. Justiţia ieşeană a stabilit reţeta şvaiţerului reprezentat de frontiera estică a Uniunii Europene. Peste Prut se poate trece fără multe comentarii, câtă vreme se dă „dreptul”.

CITEŞTE ŞI: Cresc salariile militarilor, poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare

La rându-le, vameşii sunt asiguraţi dacă respectă un mic îndrumar. Trebuie să lucreze în echipe de câte doi, pentru a nu putea fi acuzaţi de asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Şpăgile trebuie să fie mici şi dese, astfel încât procurorii să nu le poată imputa sume prea mari. Dacă sunt „bine integraţi social” şi sunt prietenoşi cu colegii, pot fi siguri că pedeapsa va fi una cu suspendare. Rămân fără un loc bănos la vamă, dar în libertate. Curtea de Apel a pronunţat săptămâna trecută achitări şi condamnări cu suspendare pe bandă rulantă. Sentinţa, definitivă, a fost oricum dată la limită. În scurt timp, răspunderea penală pentru fapte s-ar fi prescris.

articolul integral, în PRESShub

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri