AcasăACTUALDoljul zace sub gunoaie. Indolența primarilor, taxată de Garda de Mediu

Doljul zace sub gunoaie. Indolența primarilor, taxată de Garda de Mediu

spot_img
- Ştirea ta -spot_img

51 de primării din Dolj au fost verificate, de la începutul anului acesta și până în prezent, de comisarii Gărzii de Mediu, fiind aplicate, pentru deșeurile aruncate pe diverse terenuri, amenzi în valoare de totală de 659.000 de lei. În două comune s-a aplicat sancțiunea maximă de 100.000 de lei pentru că edilii nu au respectat măsurile impuse cu ocazia unui control anterior. 

Concret, comisarii au verificat dacă primăriile au contracte cu un operator de salubritate, dacă zonele sunt salubrizate sau dacă pe site-ul primăriei există afișată o rubrică cu informații pentru cetățeni despre cum se colectează.

blank
Deseuri Galiciuca

În plus, comisarii au urmărit în timpul controalelor dacă măsurile impuse în cadrul inspecțiilor anterioare au fost respectate.

„Astfel, în cadrul controalelor tematice desfășurate pe parcursul anului 2022 și până în prezent, comisarii Gărzii de Mediu din Dolj au aplicat 39 de contravenții, dintre care 7 avertismente, în valoare totală de 659.000 de lei. Două primării din Dolj au primit amenda maximă, de 100.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor impuse în raportul anterior”, arată Garda de Mediu Dolj.

blank
Deșeuri Întorsura

Comisarii vor continua inspecțiile, așa încât până la finalul anului, toate UAT-urile din Dolj să fie verificate.

CITEȘTE ȘI: Plângere penală pentru reabilitarea termică a Spitalului Balş

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri