AcasăACTUALDoljul, alături de Gorj și Hunedoara în Asociația „Conurbația Jiului”. Ce AVANTAJE...

Doljul, alături de Gorj și Hunedoara în Asociația „Conurbația Jiului”. Ce AVANTAJE vor avea

spot_img

Județul Dolj va face parte dintr-o structură teritorială nouă, unică în România, care are ca principal scop cooperarea intercomunitară și accesarea de fonduri externe pentru dezvoltare. Din această entitate vor mai face parte județele Gorj și Hunedoara.

- Publicitate -

Înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Conurbația Jiului” va oferi un nou instrument instituțional, care va permite atragerea de fonduri europene destinate regiunilor.

„Peste 1,4 milioane de persoane, locuitori ai celor trei județe, vor beneficia de implementarea unor proiecte cu finanțare externă obținută prin intermediul acestei structuri. Obiectivul principal al „Conurbației Jiului” va fi acela de a realiza programe integrate pentru dezvoltarea economiei locale și regionale, protejarea mediului înconjurător, modernizarea și eficientizarea administrațiilor publice, integrarea europeană, promovarea și conservarea valorilor culturale tradiționale, diversificarea etno-culturală, asigurarea serviciilor sociale și promovarea serviciilor publice, informarea publică, promovarea drepturilor omului, promovarea principiilor dezvoltării durabile și a egalității de șanse, îmbunătățirea accesului la educație și învățământ, dezvoltarea și consolidarea economiei sociale, precum și desfășurarea de activități caritabile, umanitare şi social-filantropice”, a precizat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.


Decizia de asociere a județului Dolj cu cele două unități administrativ teritoriale, Gorj și Hunedoara, în vederea înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitare „Conurbația Jiului”, urmează să fie supusă votului consilierilor județeni în ședința de plen din această lună.

„Demersul vine ca urmare a discuțiilor avute în luna septembrie a anului trecut, atunci când am semnat un memorandum de intenție pentru crearea acestei noi structuri împreună cu președinții consiliilor județene din Gorj și Hunedoara”, a mai menționat Cosmin Vasile.

CITEȘTE ȘI: Târgu Jiu: A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru pasajul pe sub calea ferată din zona 9 Mai


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri