AcasăACTUALDOLJ: Registrul Auto Român a verificat peste 1.200 de mașini în primul...

DOLJ: Registrul Auto Român a verificat peste 1.200 de mașini în primul semestru din acest an. Sute de autovehicule prezentau pericol de accident

spot_img

Mai multe tipuri de defecțiuni și mașini cu inspecția tehnică periodică falsă, expirată sau anulată, acestea sunt probleme pe care inspectorii RAR Dolj le-au depistat în urma controalelor efectuate în primul semestru din acest an. 

În total, în județul Dolj, potrivit unui bilanț al RAR Dolj, au fost verificate 1.238 de vehicule, dintre care 33,83% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 115 (8,96%) prezentau pericol iminent de accident.

De asemenea, din totalul autovehiculelor oprite, în 6,4% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,95% aveau probleme legate de identificare și 11% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

CITEȘTE ȘI: Două convoaie cu tehnică militară franceză au ajuns în România

Din cauza acestor aspecte, au fost aplicate 660 de amenzi și 431 de doljeni au rămas fără certificate de înmatriculare.

„În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, au transmis reprezentanții Registrului Auto Român.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri