AcasăACTUALDOLJ: Operatorul Iridex, amendat de Garda de Mediu pentru cantitatea mare de...

DOLJ: Operatorul Iridex, amendat de Garda de Mediu pentru cantitatea mare de deșeuri de la stația din Goicea

spot_img

Operatorul Iridex, firma care gestionează deșeurile din județul Dolj, a fost amendat de către comisarii Gărzii de Mediu, pentru cantitățile mari de gunoi stocat la stația de la Goicea. 

Amenda aplicată firmei Iridex este în valoare de 40.000 de lei, operatorul fiind totodată obligat să remedieze situația, conform unui program cu termene stabilite de către echipa de control.

Cantitatea de deșeuri peste limita prevăzută de lege, spun reprezentanții Gărzii de Mediu, poate genera fenomene de poluare.

„O echipă de comisari a mers în control la SC Iridex Salubrizare, în punctul de lucru de la stația de sortare/transfer Goicea. În urma inspecției, din documentele prezentate de operatorul economic, comisarii au constatat existența unor stocuri mari de deșeuri ce urmau a fi valorificate, fără a fi respectată legislația de mediu. Și anume, unitățile și întreprinderile care valorifică deșeuri au obligația de a evita formarea de stocuri care pot genera fenomene de poluare a mediului. Pentru aceste neconformități, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 40.000 de lei. Totodată, s-a impus un program strict de remediere, cu termene bine stabilite”, arată Garda de Mediu Dolj.

CITEȘTE ȘI: Bugetul pentru „Valul renovării” din PNRR a fost depășit

 

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri