AcasăACTUALDOLJ: Care este stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a Drumului Județean...

DOLJ: Care este stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a Drumului Județean Giurgița-Plenița-limita cu Mehedinți

spot_img

Pe tronsonul I al Drumului Județean 561A, cel mai lung drum din rețeaua gestionată de CJ Dolj, sunt zone unde au fost finalizate lucrările privind structura șoselei și a fost demarată asfaltarea. 

Se lucrează în acest sens între localitățile Giurgița și Băilești, spun reprezentanții CJ Dolj.

„Se lucrează atât în extravilanul localităților, cât și în intravilan, asigurându-se astfel continuitatea covorului asfaltic între comuna Giurgița și orașul Băilești. În total, peste 5000 de tone de mixtură asfaltică se vor turna pe porțiunile de drum în lucru”, a explicat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Lucrările de modernizare a Drumului Judeţean (DJ) 561A Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Băileşti – Moţăţei – Unirea – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi au demarat în anul 2020, investiția fiind cu fonduri europene obținute de Consiliul Județean Dolj.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr din Craiova a fost prins drogat și băut la volanul unei mașini

Acest proiect a fost împărțit în două loturi, scoase separat la licitaţie. Tronsonul I pleacă de la Giurgița la Moțăței, celălalt de la Moțăței (intersecție cu DN 56) până la limita de județ.

Reabilitarea și modernizarea primului tronson are o valoare totală 85.832.169,84 lei (fără TVA), lucrările fiind executate de asocierea craioveană Domarcons SRL – Erpia SA.

Pentru cel de-al doilea tronson, contractul a fost atribuit asocierii Strade Bauunternehmung SRL (Craiova) – Panadria SRL (Găneasa), valoarea fiind de 78.942.719,31 lei (fără TVA).

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri