AcasăACTUALDOLJ: Au demarat lucrările de refacere a habitatelor naturale din ariile protejate...

DOLJ: Au demarat lucrările de refacere a habitatelor naturale din ariile protejate ale Coridorului Jiului

spot_img

Proiectul de „Monitorizare și menținerea stării de conservare favorabile a speciilor de floră și faună inventariate în Coridorul Jiului” a început în comuna Ostroveni, anunță președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile. 

- Publicitate -

Mii de tone de deșeuri aruncate necontrolat au fost strânse de reprezentanții firmei care a preluat contractul, dar și de voluntari din localitate.

La activități au fost prezenți și peste 40 de elevi ai școlilor din comună, care au fost informați despre etapele de igienizare și modalitățile de refacere a solului, dar și despre importanța protejării și conservării mediului.


„Etapa de refacere a habitatelor presupune îndepărtarea deșeurilor, pregătirea terenului și îmbogățirea cu sol fertil, apoi însămânțarea cu floră specifică arealului. În total, peste 37 de hectare de teren din aria protejată, de pe raza a nouă localități, vor fi reintegrate în mediul natural. De asemenea, ele vor fi semnalizate corespunzător pentru a descuraja populația ce ar putea să încalce normele de protecție a naturii”, a precizat Cosmin Vasile.

Proiectul este finanțat cu fonduri europene accesate de Consiliul Județean Dolj, cu o valoare totală ce depășește 4,2 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: A fost desemnată firma care va proiecta şi construi Secţiunea 3 din Autostrada Sibiu-Piteşti


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri