AcasăACTUALDOLJ: A început decolmatarea pârâului Drincea în zona Cetate. „Se produc...

DOLJ: A început decolmatarea pârâului Drincea în zona Cetate. „Se produc blocaje în zonă și apa inundă drumurile unde se află ferma și stânele”

spot_img

Administrația Bazinală de Apă Jiu prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a demarat  decolmatarea și reprofilarea pârâului Drincea, în zona localității Cetate, intervenție ce nu a fost niciodată realizată, spun reprezentanții ABA Jiu. 

Era nevoie de aceste lucrări pentru că la inundațiile cauzate de fluviul Dunărea sau de pârâul Drincea, se produc blocaje și apa inundă drumurile unde se află ferma și stânele din zonă. De fiecare dată, acestea rămân izolate până la retragerea apelor.

Decolmatarea se efectuează pe lungimea de un kilometru înainte de vărsarea în fluviul Dunărea.


„Intervenția a fost solicitată și de către Primăria Cetate, lucrarea efectuându-se în parteneriat cu această insituție. Lucrarea era necesară dacă se are în vedere că pe această zonă, de 1 km până la vărsare în fluviu, pârâul nu a fost decolmatat niciodată. Lucrarea are rol de eliminarea blocajelor din albie aval și amonte de cele doua poduri care fac legătura între terenurile agricole și sat.  Scopul decolmatării și reprofilării pârâului Drincea este acela de a împiedica inundațiile la ape mari și, astfel, de a proteja o fermă și stânele din zonă”, a menționat purtătorul de cuvânt al ABA Jiu, Camelia Bărbuțu.

CITEȘTE ȘI: CRAIOVA: Linie de îmbuteliere nouă la Stațiunea Didactică „Banu Mărăcine”

 

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri