AcasăACTUALDNA intră în Ministerul Sănătăţii. Concurs trucat la nivel înalt

DNA intră în Ministerul Sănătăţii. Concurs trucat la nivel înalt

spot_img
- Publicitate -

Fostul director al Corpului de Control al Ministrului din cadrul Ministerului Sănătății, Constantin Dina, este cercetat penal de procurorii DNA după ce a dat unui candidat, înainte de examen, subiectele de concurs pentru ocuparea unui post din minister, relatează portalul SănătateNews.RO.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada februarie – 6 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății, Constantin Dina ar fi transmis în mod nelegal unuia dintre candidați o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.


„Acționând în această manieră, inculpatul ar fi facilitat obținerea de către candidatul favorizat în maniera de mai sus a unui punctaj care i-ar fi permis să promoveze proba respectivă”, spun procurorii.

Proba interviului nu a mai avut loc din cauza intervenției procurorilor anticorupție.

Dina este acuzat de comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.


„Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, mai arată DNA.

CITEŞTE ŞI: A fost extinsă lista de medicamente gratuite și compensate

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri