AcasăACTUALDN 6 Alexandria-Craiova, reabilitat. Ce se întâmplă pe tronsonul din judeţul Olt...

DN 6 Alexandria-Craiova, reabilitat. Ce se întâmplă pe tronsonul din judeţul Olt (FOTO)

spot_img

Reabilitarea drumului naţional DN 6, tronsonul cuprins între localităţile oltene Drăghiceni şi Mihăeşti, este în linie dreaptă.

- Publicitate -

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, utilajele au ajuns la organizarea de şantier.

„Utilajele folosite în cadrul lucrării de reabilitare a DN 6, Alexandria-Craiova, lot 2, între localitățile Mihăiești și Drăghiceni, au ajuns în organizarea de șantier. În zilele urmatoare se finalizează fundația stației de asfalt, urmând a fi pusă în funcțiune. A fost montat și pus în funcțiune cântarul rutier aferent organizării de șantier. Se lucrează la instalarea echipamentelor de laborator, acesta fiind aprobat de către Beneficiar. Au fost efectuate măsurători pentru capacitatea portantă. Beneficiarul a aprobat personalul Anteprenorului”, transmite DRDP.


Contractul privind reabilitarea unui tronson de drum de 53 de kilometri, pe ruta Alexandria-Craiova, a fost semnat, în luna martie. Un constructor turc va derula acțiunile de reabilitare, valoarea investiției fiind de peste 258 de milioane de lei, fără TVA.

Conform contractului, lucrările vor fi finalizate anul viitor. Investiția este finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Porţiunea de drum Alexandria-Caracal trebuia executată de firma omului de afaceri Nelu Iordache, Romstrade, în asociere cu Ezentis Infrastructuras şi Euroconstruct Trading 98.


Deşi termen de finalizare era mai 2013, în luna iunie 2012, doar 13% din lucrare fusese finalizată.

Nu numai că nu a fost făcută lucrarea, dar drumul a fost lăsat într-o stare nepracticabilă. Diferenţa de nivel între cele două sensuri de mers dădea mari bătăi de cap şoferilor. Gropile din asfalt nu erau acoperite nici măcar provizoriu, ci doar semnalizate cu indicatoare rutiere. Pentru a le putea ocoli, şoferii intrau pe contrasens.

CITEŞTE ŞI: Studiu: 40% din tinerii români cumpără intenționat produse contrafăcute

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri