AcasăACTUALDisponibilizări anunțate la Poșta Română. Compania se reorganizează

Disponibilizări anunțate la Poșta Română. Compania se reorganizează

spot_img
- Ştirea ta -spot_img

Poșta Română intră în procedura de reorganizare. A demarat o nouă strategie de dezvoltare și diversificare economică pentru creșterea calității serviciilor și reorganizarea aparatului administrativ.

Poșta Română, care are peste 25.000 de salariați, va disponibiliza cel puțin 21% din personalul funcțional administrativ și cel de conducere în cursul acestui an, scrie România Tv. 

Discuția legată de concedierile din cadrul companiei a început încă de acum un an. ​Numărul de personal prognozat la sfârșitul anului 2021 în Poșta Română este de 23.980 salariați, cu 1.016 salariați mai puțin decât erau înregistrați la finalul lui 2020. Astfel, printre măsurile apărute în bugetul de venituri și cheltuieli al companiei se numără și reducerea de personal.

Șeful companiei de atunci, Horia Grigorescu, a transmis la vremea aceea o informare către toți directorii și le-a cerut, pe fondul necesității optimizării organizatorice, eficientizării activității, dar și al reducerii prestațiilor din ultimii ani, să propună lista posturilor care vor fi desființate. 300 de angajați din funcții administrative în Poșta Română ar fi urmat să fie concediați începând cu luna iulie 2021, anunța în luna februarie a anului trecut Horia Grigorescu (PNL), directorul general la acea vreme al operatorului poștal. Mai repede a plecat însă din Poștă chiar Horia Grigorescu, care în luna iunie a fost înlocuit cu un alt liberal, Valentin Ștefan, iar concedierile au fost puse atunci în așteptare, potrivit Profit.

Strategia de dezvoltare a companiei a primit aprobare și din partea Guvernului. Urmărește modernizarea Poștei Române prin digitalizare, automatizare, robotizare și tehnologizare (D.A.R.T), cu scopul de a crește cota de piață în sectorul economic al serviciilor poștale.

E avută în vedere dezvoltarea unui program de investiții pentru modernizarea rețelei oficiilor poștale și a centrelor de tranzit, dar și digitalizarea și tehnologizarea activității, prin achiziția unor linii de sortare automatizate, cutii poștale digitale și a altor echipamente și programe IT&C de modernizare a portofoliului de servicii poștale.

Va fi îmbunătățită și calitatea condițiilor de lucru pentru angajați. Spre exemplu, vor fi achiziționate autoturisme nepoluante și biciclete electrice noi pentru creșterea mobilității salariaților.

“Țintirea obiectivelor de business ale companiei va avea ca scop eficientizarea activității operaționale. În mod concret, acest lucru va aduce o creștere cu 15% a salariului minim la nivelul companiei, ajungându-se, astfel, la venituri mai mari pentru 70% dintre salariați. Nu vom uita nici aspectul important al condițiilor de lucru, care, prin investiții corect direcționate, vor ridica standardul de calitate, astfel încât să putem aduce o altfel de poziționare a salariatului față de nevoile clienților noștri”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

CITEȘTE ȘI: Complexul Energetic Oltenia pregătește deschiderea bazinelor cu apă termală din Săcelu

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri