AcasăACTUALDirecțiile de sănătate publică vor trebui să găsească soluții pentru creșterea numărului...

Direcțiile de sănătate publică vor trebui să găsească soluții pentru creșterea numărului de paturi din ATI. Ministrul Attila: „Nu vreau ca pacienții dintr-un județ să fie refuzați”

spot_img

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, le-a cerut directorilor direcțiilor de sănătate publică să crească  numărul de paturi în secțiile ATI.

Ministrul a precizat că nu dorește să se ajungă în situația în care pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ.

„Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acționat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate și solidaritate. Nu vreau ca pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale astfel încât tot ce raportați să fie real”, a declarat Cseke Attila.

În perioada următoare, direcțiile de sănătate publică vor trece la creșterea numărului de paturi funcționale în secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare, conform planurilor de reziliență.

De asemenea, ministrul interimar al Sănătății le-a cerut să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare pentru ca să fie transferat de către reprezentații DSU.

CITEȘTE ȘI: Peste 2.000 de români infectați cu variante ale virusului SARS-CoV-2. Cele mai multe au fost cu varianta Delta

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri