AcasăACTUALDîncu, ordin semnat în ziua demisiei care permite CSA Steaua să promoveze

Dîncu, ordin semnat în ziua demisiei care permite CSA Steaua să promoveze

spot_img

O modificare legislativă publicată în Monitorul Oficial deschide calea pentru ca echipa de fotbal a Ministerului Apărării, Steaua București, să poată în sfârșit să promoveze în prima ligă de fotbal.

Mai precis, un ordin de ministru semnat de Vasile Dîncu chiar în ziua în care și-a anunțat public demisia, pe 24 octombrie, permite Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” să se asocieze cu terțe persoane juridice, publice sau private, pentru constituirea unei asociații fără scop patrimonial care să aibă ca obiect participarea la competiții sportive.

CITEŞTE ŞI: Şefii de la stat îşi cumpără telefoane scumpe. Înghesuială la Iphone 14

Scopul acestei modificări a Regulamentul de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” este să înlăture principala piedică de ordin juridic din calea promovării echipei în prima ligă. E vorba despre interdicția legală ca un club controlat de o entitate de stat (în cazul Stelei – Ministerul Apărării Naționale) să participe la competiția organizată de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Or, printr-o asociere cu o terță persoană juridică (firmă, asociație etc) ar apărea o nouă asociație care nu e controlată direct de stat și astfel nu s-ar mai lovi de interdicția menționată, potrivit unui jurist consultat de G4Media.

Ordinul 182 al Ministrului Apărării a fost publicat în Monitorul Oficial 1065 și modifică Regulamentul de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.115/2013.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri