AcasăECONOMIEDin data de14 decembrie încep plățile la schema HoReCa. Anunțul ministrului Turismului

Din data de14 decembrie încep plățile la schema HoReCa. Anunțul ministrului Turismului

spot_img

Plățile la schema de ajutor pentru industria HORECA vor începe din 14 decembrie, a anunțat miercuri ministrul Antreprenoriatului și Turismului Constantin, Daniel Cadariu. 

Sprijinul constă în 20% din diferența de cifră de afaceri din anul 2020 comparativ cu anul 2019.

Ministrul a precizat, la Antena3, că pentru schemă s-au înscris peste 10.000 de solicitanți, din care au fost admiși aproape 8.300 de agenți economici iar de la circa 8.100 au venit contractele semnate.

Însumate, cele 8.300 de dosare acceptate nu depășesc bugetul alocat de 2,5 miliarde de lei, așa că ajutoarele vor fi plătite în proporție de 100%.

„În bugetul ministerului avem în acest moment 1 miliard de lei, ceeace înseamnă că vom face plăți în cursul lunii decembrie cu o prorată de aproximativ 45%. Diferența am prevăzut-o în bugetul pentru anul următor astfel ca să putem să finalizăm plata”, a spus ministrul.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor de Porumb. Ce s-a discutat

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri