AcasăACTUALDIGITALIZAREA EDUCAȚIEI | Inspectorul școlar general din Dolj, după ce a aflat...

DIGITALIZAREA EDUCAȚIEI | Inspectorul școlar general din Dolj, după ce a aflat că multe unități de învățământ din județ nu au site: „Ne vom apleca și asupra acestei realități și vom încerca să reglăm acest aspect”

spot_img

Șefilor învățământului doljean le-a fost adus la cunoștință, miercuri, în cadrul unei conferință de presă, când s-a discutat și despre digitalizarea învățământului românesc, faptul că multe unități școlare din județ fie nu au site, fie îl au, dar nu și-au actualizat datele de ceva vreme. 

Inspectorul general școlar al ISJ Dolj, Daniel Ion, a prezentat, în prima parte a conferinței, principalele schimbări ce se doresc a fi aduse sistemului educațional, pornind de la importanța digitalizării. Că este un pas extrem de important, că e musai și că totul va fi un vis în sfârșit împlinit.

Revenind la realitatea din județul Dolj, aceasta demonstrează faptul că sunt unități școlare ai căror directori nu s-au preocupat să realizeze un site al școlii sau grădiniței, după caz.


De asemenea, foarte multe situații arată faptul că sunt instituții de învățământ care au site, dar nu au informațiile actualizate.

CITEȘTE ȘI: Ce schimbări a adus noul Cod Fiscal în privința salariilor. Anunțul ministrului Marius Budăi

Inspectorul Daniel Ion a precizat că nu are o situație exactă a acestor cazuri, dar că va face demersuri în acest sens și că acolo unde sunt probleme, acestea vor fi remediate.


„În mod normal, toate unitățile școlare trebuie să aibă un site și acel site trebuie și actualizat. Sunt școli, din păcate, care au site, dar nu au informațiile actualizate. Ne vom apleca și asupra acestei realități și vom încerca să reglăm acest aspect, în cel mai scurt timp posibil. Vom avea o comunicare directă cu cei din conducerea unităților școlare, fie pentru a-și actualiza informațiile de pe site, fie pentru a face un site acolo unde încă nu există”, a menționat Daniel Ion.

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri