AcasăACTUALDiana Șoșoacă, executată silit de ANAF. Popriri pe conturi

Diana Șoșoacă, executată silit de ANAF. Popriri pe conturi

spot_img

Şeful ANAF a anunţat că a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. Aceasta are poprire pe conturi deoarece nu şi-a achitat obligaţiile fiscale.

O treime din indemnizația de senator a Dianei Şoşoacă este oprită de ANAF în vederea stingerii datoriilor pe care aceasta le are faţă de stat, scrie Antena3.

Șoșoacă are de achitat obligații la bugetul de stat și are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic, spune şeful ANAF, Lucian Heiuș.


“În loc să achite, inventează dușmani și lansează scenarii fanteziste că cineva are ceva cu ea. Eu am spus, din punct de vedere al ANAF, impozitele și taxele nu au culoare politică, așa că senatorul Șoșoacă trebuie să-și plătească toate aceste datorii”, spune Heiuş, întrebat într-o conferință de presă despre datoriile pe care senatoarea Diana Șoșoacă le are la bugetul de stat.

CITEȘTE ȘI: Oltul și Vâlcea, între județele unde seceta a afectat culturile de grâu și triticale

Președintele ANAF precizează că a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare ale senatoarei.


„A intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţia de senator, până la concurenţa sumei pe care o are de plată către bugetul de stat. Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat, nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai. Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, a mai precizat Heiuș.

Şeful ANAF a mai afirmat că Diana Șoșoacă nu are parte de un tratament special.

„Din punctul nostru de vedere, al ANAF-ului, doamna Şoşoacă este un contribuabil ca oricare altul, care se spune aceloraşi legi privind executarea silită şi vom recupera, aşa cum prevede legea, sumele de bani pe care le datorează către bugetul de stat. Deci nu este nimic ieşit din comun”, conchide Heiuş.

Diana Șoșoacă a declarat că datoria calculată de ANAF se ridică la suma de circa 30.000 de euro și că această măsură nu reprezintă altceva decât o încercare a adversarilor săi politici de a o intimida.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri