AcasăLIFEDesi rezultatele nu sunt garantate si pot varia in functie de persoana,...

Desi rezultatele nu sunt garantate si pot varia in functie de persoana, cu kinetoterapia tot veti observa o imbunatatire

spot_img
- Ştirea ta -spot_img

Astazi, bolile musculare avansate si unele simptome de durere si slabiciune, pe care le experimenteaza frecvent multe persoane, in special cele cu varsta de peste 65 de ani, dar si persoane mai tinere provoaca restrictii in miscarile articulatiilor. Miscarea dificila cauzata de astfel de boli musculare poate ingreuna mult viata persoanelor afectate. Asadar, este kinetoterapia un raspuns la toate problemele de acest gen? Desi rezultatele nu sunt garantate si pot varia in functie de persoana, cu kinetoterapia tot veti observa o imbunatatire

Ce este Kinetoterapie?

Bolile musculare provoaca slabirea activitatii fizice. Se foloseste tratamentul prin kinetoterapie pentru a recapata forta musculara initiala sau macar o mare parte din ea. Fizioterapia creste mobilitatea si rezistenta prin reglarea tulburarilor de postura si a dezechilibrului muscular. Scopul principal in managementul bolii este de a mentine nivelul functiilor de functionare corecta si de a oferi o calitate inalta a vietii. Prin urmare, este foarte important sa mergeti la o clinica care ofera tratamente prin kinetoterapie si reabilitare. Bio Ortoclinic este ceea ce va recomandam.

Scopul principal al kinetoterapie este ameliorarea sau reducerea durerii. Cand este pus un diagnostic precoce, cei de la Bio Ortoclinic se asigura ca cel mai potrivit tratament este aplicat cat mai curand posibil. Interventia la momentul potrivit poate salva pacientul dintr-o situatie critica.

Cine este kinetoterapeutul care practica procedurile de kinetoterapie?

Kinetoterapeutii sunt specialisti care protejeaza sanatatea oamenilor cu probleme muscolo-scheletice si care isi propun sa diagnosticheze precoce boala si sa pregateasca un program profesional de exercitii si tratament pentru a imbunatati starea pacientilor. Ca in orice boala, probleme precum, hernia lombara, hernia cervicala, scolioza si alte probleme sunt aplicate exercitii fizice care urmeaza a fi prescrise de kinetoterapeuti in mod regulat si atunci cand pacientul raspunde adecvat, progresia bolii este oprita si starea generala a acestuia este imbunatatita.

Boli care necesita kinetoterapie

Bolile cauzate de disconfortul din toate zonele cu articulatii (cot, talie, incheietura mainii, gat, umar, genunchi…) care ne permit sa ne miscam, si mai ales cauzate de probleme osoase si musculare, sunt vindecate sau ameliorate prin kinetoterapie. Kinetoterapia este inevitabila pentru a controla durerea si a minimiza daunele.

Odata cu cresterea populatiei si prelungirea sperantei de viata, s-a observat o crestere a incidentei multor boli in intreaga lume. In general, se spune ca unul din motivele pentru care persoanele in varsta ajung la spital sunt bolile cauzate de sistemul musculo-scheletic. Printre cauzele acestor boli, pe langa inaintarea in varsta, se mai observa cresterea in greutate, depresia si stresul. Din aceste motive, recuperarea fizica este intarziata si provoaca dureri.

Dureri de spate

Durerea lombara, care este cel mai frecvent tip de durere dupa cefaleea, este o problema de sanatate care afecteaza calitatea vietii oamenilor. Aceasta boala, la care este expusa majoritatea populatiei, poate aparea ca urmare a unei activitati. Pe de alta parte, cauze precum viata sedentara, ridicarea greutatilor, postura proasta, condusul timp indelungat, consumul excesiv de alcool si tigari, supraponderalitatea si stresul sunt, de asemenea, factori care provoaca dureri de spate. Prin urmare, durerile de spate pot varia de la o persoana la alta, la fel ca si rezultatele kinetoterapiei.

Exercitiile fizice regulate si activitatea fizica sunt necesare pentru a avea grija de sanatatea spatelui. Inotand sau stabilind un program obisnuit de mers pe jos, se poate obtine dezvoltarea musculara si se poate preveni durerea de spate.

Dureri de gat

Gatul actioneaza ca o punte intre capul nostru si corpul nostru si ne sustine capul, permitandu-i sa se miste confortabil si sa ramana in echilibru. Este responsabil pentru protejarea tuturor vaselor si nervilor care trec de la cap la trunchi. Gatul este locul cu cea mai complexa structura articulara din corp. Durerea de gat sau spondiloza, deoarece este o tulburare foarte frecventa, poate fi observata la oameni de toate varstele. Durerea este in general usoara si trecatoare.

Astazi, este mai frecventa in special la cei care lucreaza la birou si la persoanele care folosesc computere. Nivelul durerii creste odata cu varsta.  Durerea de gat poate fi prevenita facand o pauza la fiecare 45 de minute, luand o pauza de 5 minute, ridicandu-va in picioare si facand exercitii de mers si relaxare.

Dureri de genunchi

Genunchiul este cea mai importanta articulatie, permitandu-ne sa efectuam miscari vitale, cum ar fi mersul, urcarea si coborarea scarilor etc. Un disconfort care poate aparea la nivelul genunchilor (cum ar fi ruptura de menisc, articulatia inflamata) afecteaza viata de zi cu zi. Repararea tesuturilor sau fluxul de sange catre articulatia deteriorata poate fi realizata prin kinetoterapie.

Dureri de umar

Articulatia umarului este foarte mobila, fiind situata intre brat si trunchi. Miscarea scapulei si a claviculei, lucrand in armonie, permite umarului sa-si indeplineasca functia normala. Acesta este motivul pentru care apare de obicei la persoanele care lucreaza folosind bratul. Limitarea miscarilor umerilor poate provoca dificultati in activitatile de imbracare si dezbracare si impiedica pacientul sa-si miste mana spre spate. Durerea cauzata de abraziunile si rupturile umarului necesita terapie medicamentoasa si, mai important, kinetoterapie.

Ca in cazul oricarei dureri, sportul regulat va ntari structura musculara, iar o postura adecvata va elimina problemele care vor fi experimentate la nivelul umarului. A nu acorda prea multa atentie posturii verticale, in special in mediile de lucru aglomerate, poate provoca dureri crescute si deteriorarea sistemului osos in viitor. Din acest motiv, ar trebui sa schimbam pozitia cat mai mult posibil si sa evitam sa stam nemiscati.

Cele mai frecvente metode utilizate pentru kinetoterapie

1) Terapie manuala -Este cea mai utilizata forma de tratament in kinetoterapie. Acestea sunt miscari aplicate articulatiilor sau tesuturilor moi cu tehnici de relaxare de catre kinetoterapeuti

2) Aplicatii superficiale calde si reci – In kinetoterapie, aceasta tehnica este folosita pentru a asigura circulatia sangelui si flexibilitatea tesuturilor moi.

3) Ultrasunete -Ultrasunetele sunt unde sonore cu o frecventa mai mare decat poate auzi un om. Aceasta metoda se aplica pe tesuturile moi in fizioterapie si ofera mici vibratii.

4) Hidroterapia -In hidroterapie se folosesc proprietatile apei precum flotabilitatea, presiunea si rezistenta. Este folosita pentru a recapata sanatatea si abilitatile fizice pierdute din diverse motive.

5) Magnetoterapia -Fiecare celula are nevoie de activitate electrica pentru a functiona corect. Terapia cu camp magnetic vibrator intinereste tesuturile corpului. Este o metoda de tratament simpla si sigura aplicata pe zona dureroasa.

6) Terapia cu laser- In general, este folosit pentru a intarzia efectele imbatranirii si pentru a creste calitatea vietii.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri