AcasăACTUALDeşi a fost premier doar 45 de zile, Truss poate primi o...

Deşi a fost premier doar 45 de zile, Truss poate primi o indemnizaţie consistentă, pe viaţă

spot_img

Liz Truss se confruntă cu apeluri de a refuza indemnizaţia de 115.000 de lire sterline pe an la care va avea dreptul ca fost prim-ministru al Marii Britanii.

Liberal-democraţii sunt de părere că britanicii vor fi nemulţumiţi dacă Liz Truss va revendica indemnizaţia după scurtul şi tumultuosul său mandat în Downing Street, transmite vineri DPA.

CITEŞTE ŞI: A demisionat premierul Marii Britanii. Liz Truss era în funcţie de foarte scurtă vreme

Indemnizaţia a fost introdusă în 1991, după demisia lui Margaret Thatcher, pentru a-i sprijini pe foştii prim-miniştri în îndatoririle lor publice după plecarea din funcţie.

Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a Partidului Liberal Democrat, Christine Jardine, a declarat că ar fi „de neconceput” ca Truss să primească această sumă după un mandat atât de scurt.

„Liz Truss va rămâne pentru totdeauna ca prim-ministrul de 50 de zile. Nu ar trebui în niciun caz să i se permită să primească aceeaşi sumă de 115.000 de lire ca indemnizaţie pe viaţă ca şi predecesorii ei recenţi, care au servit toţi în funcţie mult peste doi ani”, a spus ea.

„Pentru ca lucrurile să fie şi mai rele, moştenirea lui Truss este un dezastru economic, pentru care conservatorii îi pun pe contribuabili să plătească factura. Ar fi de neconceput ca Truss să dispară cu o recompensă potenţială de şase cifre, în timp ce lasă publicul britanic în suferinţă”, a adăugat purtătoarea de cuvânt, citată de spotmedia.ro.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri