AcasăPOLITICĂDeputatul Chesnoiu militează pentru investiţii în infrastructura liceelor şi facultăţilor cu profil...

Deputatul Chesnoiu militează pentru investiţii în infrastructura liceelor şi facultăţilor cu profil agricol

spot_img

Deputatul PSD Olt, Adrian Chesnoiu, a făcut un apel către Ministerul Agriculturii şi către cel al Educaţiei pentru adaptarea programei şoclare la nevoile din teren.

Chesnoiu susţine că e nevoie de investiţii în infrastructura liceelor şi facultăţilor cu profil agricol.

„Agricultura este domeniul cu un uriaș potențial de dezvoltare, iar progresul presupune o pregătire a viitorilor angajați sau profesioniști adaptată la nevoile pieței. Am susținut permanent nevoia de armonizare a programei școlare la realitatea din teren și investiția în infrastructură la nivelul liceelor agricole și a universităților de profil. Parteneriatul dintre Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Educației Naționale trebuie să fie continuat și să devină funcțional, astfel încât obiectivele urmărite să devină realitate, iar o schimbare pozitivă în educarea viitorilor absolvenți din domeniul agricol să conducă la creșterea rentabilității activității agricole.

Agricultura este domeniul cu cel mai mare grad de nepotrivire în ceea ce privește alegerea studiilor și locul de muncă, procentul e de 60%, potrivit  unei analize Eurostat. Printre statele europene, România este țara cu cei mai mulți tineri care profesează în alte domenii decât cele în care s-au specializat, conform unei analize Eurostat. O explicație, spun specialiștii, este aceea că sistemul de învățământ nu ține pasul cu nevoile angajatorilor”, a transmis deputatul.

CITEŞTE ŞI: Prefect nou în județul Gorj. Fostul primar al orașului Turceni l-a înlocuit pe Iacobescu

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri