AcasăPOLITICĂDeputatul Cătălin Grecu spune că programele de sprijin pentru IMM sunt o...

Deputatul Cătălin Grecu spune că programele de sprijin pentru IMM sunt o prioritate strategică pentru PSD

spot_img

PSD a lansat astăzi patru programe de sprijin pentru IMM-urile românești, ceea ce reprezintă o prioritate strategică pentru social-democraţi, susţine deputatul oltean Cătălin Grecu.

- Publicitate -

Parlamentarul a explicat că măsurile se adresează producătorilor locali, întreprinzătorilor din mediul rural și urban mic, IMM-urilor din domeniul construcțiilor și celor din  domeniul inovației.

„Fabricat în România este conceptul economic al PSD, care vizează susținerea firmelor românești ”pentru că un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români, iar pentru susținerea producătorilor din România oferim garanții mai mari pentru sute de mii de angajați, care vor avea locuri de muncă stabile și sigure”. După măsurile sociale luate imediat cum PSD a intrat la guvernare, era nevoie urgent de un astfel de plan susținere a IMM-urilor sufocate fie de criză generată de pandemie, fie de cea produsă de scumpirile masive ale electricității gazului și combustibililor”, transmite Cătălin Grecu.


Programe sprijin IMM lansate astăzi:

IMM Producție

Se adresează producătorilor locali, inclusiv startup-uri inovative, dar și celor care optează pentru reconversia activității in domeniul producției.


Finanțarea poate ajunge la 10 milioane de lei, pentru investiții sau 5 milioane de lei, pentru capital de lucru.

Garanțiile guvernamentale acordate reprezintă până la 90% din valoarea finanțării.

Se pot achiziționa echipamente, instalații, se pot amenaja hale sau se pot face amenajări care să îmbunătățească eficiența energetică.

IMM RuralInvest

Se adresează întreprinzătorilor din mediul rural și urbanul mic.

Creditul poate ajunge la 2 milioane de lei, cu garanții de până la 80% din valoarea sa.

Se pot achiziționa terenuri sau alte active ori se poate finanța capitalul de lucru.

Garant Construct

Sprijină IMM-urile din domeniul construcțiilor pentru îmbunătățirea eficienței energetice.

Valoarea maximă a finanțării unei investiții este de 10 milioane de lei, iar pentru capitalul de lucru de 5 milioane de lei.

Pentru Sprijinirea Inovației

Se garantează creditele care finanțează proiecte ce pun în valoare invenții și inovații, care susțin exportul, care cofinanțează investiții strategice.

CITEŞTE ŞI: Un copil din Slatina a fost luat la bătaie de un bărbat necunoscut. Reacţia poliţiştilor

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri