AcasăACTUALDepozitul de gaze din județul Dolj, extins și modernizat. Depogaz investește peste...

Depozitul de gaze din județul Dolj, extins și modernizat. Depogaz investește peste 60 de milioane de euro

spot_img

La Ghercești, județul Dolj, va fi construită o stație nouă de comprimare a gazelor naturale și actualele instalații vor fi extinse și modernizate, anunță reprezentanții operatorului de înmagazinare subterană a gazelor din România, Depogaz.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, investitorul a fost luni în județul Dolj. Acesta a anunțat că va fi investită suma de 60 de milioane de euro și că astfel se va asigura creșterea capacității de stocare subterană de gaze naturale a depozitului de la Ghercești.

„Reprezentanții companiei au venit la Consiliul Județean Dolj pentru a ne prezenta planurile lor de investiții. În acest moment, proiectul se află la stadiul de întocmire a proiectului tehnic și urmează să fie implementat până în 2026. Acesta presupune atât construirea unei stații noi de comprimare a gazelor naturale, cât și extinderea instalațiilor actuale și modernizarea a 20 de sonde de injecție și extracție. În actualul context internațional, ce vizează asigurarea continuității în aprovizionarea cu gaze naturale, o astfel de investiție este esențială, iar Consiliul Județean Dolj va oferi tot sprijinul necesar pentru implementarea cu succes”, a explicat Cosmin Vasile.

Odată cu realizarea acestui proiect, depozitul de gaze naturale de la Ghercești va îndeplini condiții de operare la o capacitate de 600 milioane de metri cubi/ciclu, comparativ cu actuala capacitate de numai 150 milioane de metri cubi, spun reprezentanții Depogaz.

CITEȘTE ȘI: Valul Renovării | Peste 1.500 de cereri de finanțare depuse în primele ore de la lansarea

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri